Burdur Haber - Burdur'da deprem tehlikesi

Burdur'da Kanal 15'te yayınlanan "Burdur'un Nabzı" programında Burdur'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. Programda Burdur'un fay hatları, deprem riski, alınması gereken önlemler ve depreme dayanıklı bina stoğunun durumu gibi konular ele alındı.

Burdur Haber - Burdur'da deprem tehlikesi

Burdur'da her Cuma akşamı canlı olarak yayınlanan "Burdur'un Nabzı" programında bu hafta, mimarlar odası başkanı Selim Kutlu ve yüksek jeoloji mühendisi Servet Cevni konuk olarak ağırlanarak Burdur'daki deprem gerçeği masaya yatırıldı. Programda Burdur'daki fay hatları ve deprem riskleri konusunda bilgi verildi.

DEPREM BAĞIRA BAĞIRA GELİYOR

Burdur’da Kanal 15’te her hafta Cuma akşamları canlı olarak yayınlanan, ilgiyle izlenen “Burdur’un Nabzı” programı 2024 Mart yerel seçimleri öncesinde “Fikir Meydanı” konseptiyle izleyicilerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Burdur şehir merkezi ile ilçelerdeki belediye başkanlığı rekabetinde adayların yarışından ziyade projelerin, teknik konuların kamuoyunda gündeme gelmesi için, dile getirilen teknik konuların adaylara ‘yol haritası, pusula olması için ‘Fikir Meydanı’ platformu oluşturan program yapımcısı Bilal Karasakal,bu hafta burdur mimarlar odası başkanı mimar Selim Kutlu ve yüksek jeoloji mühendisi Servet Cevniyi konuk ettiler.

Kanal 15 ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan Bilal Karasakal ve Kürşat Tuncel’in yer aldığı Burdurun Nabzı programında bu hafta Burdur Deprem gerçeği masaya yatırıldı. Programa ayrıca deprem gerçeği konusunda SDÜ Sismoloji anabilimdalı başkanı Prf Dr. Şakir Şahin ve Burdur itfaiye müdürü Mehmet Ali Ballak video bağlantı ile katkıda bulundu

DEPREM BAĞIRA BAĞIRA GELİYOR

Cevni özellikle Burdur fay hatları hakkında bilgi verirken, fay hatları sadece belli bir alanı etkilemediğini 6 şubat depreminde görüldüğü gibi geniş bir havzayı etkiliyor. Burdur geçmiş tarihten itibaren 50 yıllık periyotlarla depreme mahsur kalmış 1971 depremi sonrası bu periyot dolmuş artık bir deprem kaçınılmaz dedi. Depremin bir afet olamadığını, bir doğa olayı olduğunu dile getiren Cevni ülkemiz bir deprem ülkesi depremle yaşamayı artık öğrenmeyeliz, sadece deprem olunca bu acı bilançolarla karşı karşıya kalınca deprem hatırlanmamalı dedi. Özellikle şehir imarı yapılırken liyakatlı kişilerle çalışarak deprem fay hatları önemsenmeli, şehir imarı buna göre şekillenmesi gerektiğini dile getirdi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ EN ÖNEMLİ PROJESİ DEPREM OLMALI

Burdur Mimarlar Odası Başkanı Selim Kutlu ,Burdur deprem konusunda gerekli duyarlılığa sahip olmadığını, özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depremini görmüş bir kişi olarak kamu kurum ve kuruluşlarının daha da önem vermesi gerektiğini dile getirdi. Farkındalığın en önemlisinin eğitim olduğunu söyleyen Kutlu ana okulundan itibaren sağlam bir deprem uygulaması ve farkındalığı yaratılması gerekli. Göstermelik yapılan bir eğitim değil gerekirse öğrencilere deprem bölgelerine götürülerek canlı gösterilmeli. Burdur'da bu imkan var deprem olan köylere öğrenciler götürülebilir. Ayrıca bina altlarına kolon kesimi yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli. Her dönemde depremle ilgili genelgelerin çıktığı ancak belli bir süre sonra bu genelgelerin esnetilerek uygulanmamaya başlanıldığını dile getiren Kutlu kanunların yaptırımın ağırlaştırılması ve uygulanması gerektiğini dile getirdi. Özellikle göl yatağı olan bur bölgesinde imar alanı oluşturulurken mutlaka fay hatlarının dikkate alınması gerektiğini söyledi. Kutlu ve Cevni yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının en önemli projelerinin Deprem olması gerektiğini özellikle belirttiler.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Çavdır'da Deprem
Çavdır

Burdur Çavdır'da Deprem

Yazır Köyü Çavdır Burdur’da 29 Nisan 2024 pazartesi gece 00.33 de Deprem meydana geldi.

Burdur Haber - 31 Mart Yerel Seçimler sonrası belediye meclisinin ilk gündem için sözünü verdi
Burdur

Burdur Haber - 31 Mart Yerel Seçimler sonrası belediye meclisinin ilk gündem için sözünü verdi

Burdur'da 1971 depreminden bu yana geçen zamana rağmen hala bir deprem master planı hazırlanmamış olması endişe yaratıyor. Cumhur İttifakı'nın Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinde göreve gelir gelmez ilk iş olarak "Burdur Şehir Merkezi Deprem Master Planı"nın hazırlanmasını sağlayacağını vadediyor.

Burdur Haber - Burdur'da Deprem Paneli Düzenleniyor!
Burdur

Burdur Haber - Burdur'da Deprem Paneli Düzenleniyor!

Burdur Belediyesi tarafından "Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği" konulu panel düzenlenecek. Panelde Burdur'un depremselliği ve olası bir depreme karşı alınması gereken önlemler konuşulacak.

Burdur Haber - Burdur TRAC'dan afet haberleşme tatbikatı
Burdur

Burdur Haber - Burdur TRAC'dan afet haberleşme tatbikatı

Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) tarafından 9 bölgede deprem tatbikatı düzenlendi. Burdur'da da 18 personelin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği İstanbul'da 7,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve TRAC ekipleri alarma geçti.

Burdur Haber - Vali Öksüz 6 şubat depremleri anma programı kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı
Burdur

Burdur Haber - Vali Öksüz 6 şubat depremleri anma programı kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleriyle ilgili düzenlenen anma programlarına katıldı. Mevlid-i Şerif okutuldu, deprem resimleri sergilendi.