Tefenni

Burdur Tefenni Haber - Tefenni ve Kemer'de hayvancılık işletmeleri ziyaret edildi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Tefenni ve Kemer ilçelerinde hayvancılık işletmelerine ziyaret gerçekleştirdi. İşletmelerin üretim kapasiteleri, yatırımları ve sorunları hakkında bilgi alan Vali Öksüz, Burdur'un hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Burdur Tefenni Haber - Tefenni ve Kemer'de hayvancılık işletmeleri ziyaret edildi

VALİ ÖKSÜZ, TEFENNİ VE KEMER'DE HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİ ZİYARET ETTİ ZİYARETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR


Burdur Valisi Türker Öksüz, Tefenni Hasanpaşa ve Kemer İlçe merkezinde hayvancılık işletmelerine ziyarette bulundu.

Burdur'un öne çıkan sektörlerini gerçekleştirdiği ziyaretlerle daha yakından tanımaya devam eden Vali Öksüz, tarım ve hayvancılık şehri olarak anılan İlimizin bu alanda öne çıkan örnek tesislerini, potansiyelini yerinde inceledi.

İlk olarak Tefenni İlçesi Hasanpaşa Köyünde Dağdevirenler Büyükbaş Hayvancılık İşletmesini ziyaret eden Vali Öksüz, Burdur'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleriyle kurulan ilk işletmeler arasında yer alan aile işletmesinde incelemede bulundu.

Yetkililerden hayvan varlığı, günlük süt üretimi ve besicilik faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Vali Öksüz, 120 adet sağmal inekle günlük 2,7 ton süt üretimi gerçekleştiren, toplamda 370 adet büyükbaş hayvan varlığı ile örnek bir aile işletmeciliği gösteren Dağdevirenler firması yetkililerini kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretlerine Kemer İlçesi ile devam eden Vali Öksüz, Doğanbey Koyun Çiftliğinde incelemede bulundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleriyle kurulan, 700 küçükbaş karacebey merinos ırkı hayvan varlığına sahip işletmeyi gezen Vali Öksüz, kapalı sistem olarak faaliyet gösteren işletme ve çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Öksüz son olarak Kemer İlçesinde Merkez Sulama Kooperatifi Toplu Süt Sağım Tesisini ziyaret ederek incelemede bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından % 50 hibe destek sağlanarak İlçeye kazandırılan, günlük 4 ton süt sağımının gerçekleşen tesiste, 2 adet 6 tonluk tank yer alıyor.

Bu örnek proje dolayısıyla Kooperatif Başkanı Osman Bütüner ve yönetimini kutlayan Vali Öksüz, incelemeleri sırasında tesis hakkında bilgi aldı.

Vali Öksüz'e ziyaretleri sırasında Tefenni Kaymakamı Ömer Faruk Ateş, Kemer Kaymakamı Ali Emre Tekin, İl Jandarma Komutanı J.Alb Mustafa Güder, Tarım ve Orman İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Mesut Yıldıran eşlik etti.

Burdur Tefenni Haber - Tefenni ve Kemer'de hayvancılık işletmeleri ziyaret edildiBurdur Tefenni Haber - Tefenni ve Kemer'de hayvancılık işletmeleri ziyaret edildiBurdur Tefenni Haber - Tefenni ve Kemer'de hayvancılık işletmeleri ziyaret edildiBurdur Tefenni Haber - Tefenni ve Kemer'de hayvancılık işletmeleri ziyaret edildi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Ercengiz'den Fuar Teşekkürü
Burdur

Başkan Ercengiz'den Fuar Teşekkürü

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu yıl 9.düzenledikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın tüm paydaşlara katkı sağlayacağına inandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve fuarın Burdur için hayırlı olmasını diledi.

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı! MAKÜ Yerini Aldı
Burdur

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı! MAKÜ Yerini Aldı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri ve Yem Fuarı
Burdur

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri ve Yem Fuarı

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapılarını açtı. Bölge çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman, teknoloji, ürün ve bilginin sergilendiği fuar 5 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Burdur Haber - MAKÜ' den Hayvancılık Alanında Yeni Proje Çağrısı
Burdur

Burdur Haber - MAKÜ' den Hayvancılık Alanında Yeni Proje Çağrısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, hayvancılık alanında uluslararası iş birliğini geliştirmek için yeni bir proje çağrısında bulundu. 20 Şubat 2024 tarihli ve 2024/650 sayılı karar ile duyurulan proje, üniversitenin bu alandaki uluslararası iş birliklerini genişletme vizyonunu yansıtıyor.

Burdur Haber - Burdur'da büyükbaş hayvan varlığı %13,4 düştü
Burdur

Burdur Haber - Burdur'da büyükbaş hayvan varlığı %13,4 düştü

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur'da hayvancılığın son 40 yılın en düşük seviyesine düştüğünü açıkladı. Gündüzalp, artan maliyetler, yemde dışa bağımlılık, enflasyon ve ithalat politikalarının sektörü kan kaybettirdiğini vurguladı.

Burdur Gölhisar Haber - Vali Türker Öksüz bakın nerelerde incelemede bulundu?
Gölhisar

Burdur Gölhisar Haber - Vali Türker Öksüz bakın nerelerde incelemede bulundu?

Burdur Valisi Türker Öksüz, Gölhisar'da Orallar Gruba ait tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisi, Medusa ve Emtar seraları ile Kayalar Group'un ithal hayvancılık çiftliğini ziyaret etti.