AK Parti Burdur heyeti Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta ve Burdur OSB'leri bölgesinde ortak belirlenen alana yapılacak olan Ortak Atıksu Arıtma Tesisi'nde büyük yol katedildiğini ve yer seçimi, imar planı ile kamulaştırma çalışmalarının sona erdiğini belirtti. İl Başkanı Mengi açıklamasında, “2. OSB hem kadınlarımıza hem de gençlerimize bir istihdam kapısı oldu” ifadelerini kullanırken İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık'ta, “Amacımız hizmet etmek” diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Yörük, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Burdur Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık ve Milletvekili Bayram Özçelik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi; “Bugün İŞGEM’deyiz. İŞGEM Burdur’a çok faydalı olacak iş geliştirme merkezi, burada yeni kurulacak firmalar 5 yıl boyunca desteklerden faydalanarak Burdur’a hizmet eden yerel firmalarımızı burada üretmeye çalışacağız. Hep beraber destek olacağız. Bugün bilgilerimizi aldık. Burdur’umuza bu yatırımımızı kazandırdığımız için özellikle başta Milletvekillerimize, Valimize, 2. OSB yönetimine çok teşekkür ediyorum. Burdur’da sanayi alanında hızla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu alanda gerçekten yaklaşık 1000 dönüm arazi üzerine kurulan 2. OSB Burdur’umuzun gururu oldu. Şu anda da yaklaşık 21 fabrikadan 5 fabrikada üretime başlanmış olup 360 kişi çalışıyor. 10 fabrika inşaatı devam ediyor. 6 fabrika inşaatının da başlamasını bekliyoruz. Bu çalışan 360 kişiden 100 tane de kadın vatandaşımız çalışıyor. Bu da bizi mutlu etti. Hem kadınlarımıza hem de gençlerimize 2. OSB bir istihdam kapısı oldu. Ben tekrardan bu yatırımımızı şehrimize kazandırdığı için Cumhurbaşkanımıza, Vekillerimize, Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık; “Bugün OSB’deyiz. İŞGEM projesi kapsamında yapılan 20 adet iş yerini ziyaret ediyoruz. Amacımız hizmet etmek. Burdur’umuzu Türkiye’deki yaşanabilir illerden daha üst düzeye taşımak. Bu kapsamda OSB anlamında yapılması gereken ne gerekiyorsa buradayız. 2. OSB şu anda doldu. Tekrar büyütme çalışmaları sürüyor. İnşallah 2. OSB’mizi biraz daha büyütüp tüm sektörlerden de buraya istihdam anlamında ilimize katkı anlamında destek olmak istiyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milletvekillerimize, Valimize ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik; “Burdur’umuz için, Burdur’umuzun sanayi hamlesinin öncülerinden birisi olmaya namzet olan 2. OSB’deyiz. 1. OSB’yi çok iyi biliyorsunuz, küçük parsellerle Burdur ekonomisine çok büyük katkı sağlayan 1. OSB’miz tamamen dolunca sanayicimizin, girişimcimizin ihtiyaç hissetmesi üzerine bu malum gördüğünüz yerin 1998 yılında dönemin Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki yöneticileri, başkanlarımız, büyüklerimiz, Burdur'un ileri gelenleri 2. OSB kurulması için her türlü girişimde bulunmuşlar. O girişimler neticesinde çalışmalar başlamış. Yer olarak da burayı tespit etmişler. Ama daha sonra kurumlardan alınan izinlerde çok büyük zorluklar yaşamışlar. Rabbim nasip etti, kısmet oldu, 2002 yılında milletvekili olduktan sonra 2.OSB'nin kurulmasının tamamlanması benim önceliklerimin arasındaydı. Çok çalıştık, 2.OSB'nin üzerine çok eğildik, çaba gösterdik. Orköy ile uzlaşma sağlandı. Antalya, Burdur, Isparta çevre düzeni planlaması çok uzun sürdü. Bunun neticesinde biz burayı 2009 yılında tamamen resmi, onaylanmış bir şekilde ilimize kazandırmış olduk. O dönemde alan küçük oldu diye eleştirildi ama Burdur'daki alanlara baktığımızda gerçekten çok büyük devasa alanları bulmakta zorluk çekiyoruz. 100 hektara yakın bir alanda yapılan bu çalışmada şehrimizin hem yeni sektörler sanayisi bunun yanında istihdam açsından fabrikalarımız kurulmaya başlandı. Altyapı kolay değildi, müteşebbis heyet oluştuktan sonra daha süratli çalışmalar yapıldı. Sizlerin huzurunda Valilerimize, müteşebbis heyetine çok teşekkür ediyorum. Tabii ki OSB'lerde yatırım, bölgesel teşvikler çok önemli. Bu bölgesel teşviklere baktığımızda biz daha önce ikinci bölgedeydik. İkinci bölgeye baktığımız zaman da Adana'sı, Mersin'i, Konya'sı ikinci bölgede olan bir kapsamdaydık. Dönemin bir teşvik yasası düzenlemesinde büyük bir çabamız, gayretimiz oldu. Bizi oradan alın biz mümkünse dördüncü, beşinci bölge olalım, yatırımlar daha fazla gelsin arzusunda bulunduk. Bizi üçüncü bölgeye aldılar. Amacımız doymuş ve dolmuş sanayi alanlarını Burdur'a kaymasını sağlamak. Antalya'daki, Denizli'deki sanayicileri Burdur'a kaydırmak. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bölgesel teşvikle yapılan herhangi bir düzenleme de biz yine adımlarımızı atacağız. Türkiye'de Devletin katkılarıyla kurulacak sanayi kuruluşları serbest ekonomide ve dünyanın geliştiği bu ekonomide artık tamamen özel sanayicilerin girişimleri çerçevesinde yapılıyor. Şu anda Türkiye'de 120-130 civarında olan OSB sayısı bir anda 350'ye çıktı. Yani 350'nin üzerinde OSB'lerde fabrikalar kuruluyor, tesisler yapılıyor ve bunun neticesinde üretim, ihracat yapılıyor ve istihdam söz konusu oluyor. Bununla ilgili çalışmaları da hep beraber takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ortak Atıksu Artıma Tesisi ile ilgili de konuşan Milletvekili Özçelik şunları söyledi;
"Isparta Süleyman Demirel OSB ile 1. ve 2. OSB olarak Burdur - Isparta illeri olarak çok güzel bir karar alındı. İlk defa Ortak Atıksu Arıtma Tesisiyle alakalı çalışmalarda zor da olsa büyük bir yol katedildi. Yer seçimi olsun, imar planı olsun, kamulaştırma çalışmaları olsun bunların hepsi tamamlandı. Şimdi ise proje aşaması sonrası ihaleye çıkılacak noktaya geldi. Bu da ilimiz için çok önemli. SDÜ OSB, 1. OSB ve 2. OSB için önemli. Esasen Burdur Gölü için de çok önemli. Burdur Gölü'nü besleyen havzanın bir kolunun da bu bölgeden besliyor olmasından dolayı bunun mutlaka gerçekleşmesi gerekiyordu. Ortak belirlenen bir alana yapılacak. Yaklaşık 86 dönüm bir arazi üzerinde. Burdur'un İleri Atıksu Arıtması'ndan, Isparta'nın Atıksu Arıtmasından da ve buranın Ortak Atıksu Arıtma Tesisinden çıkacak suların Burdur Gölü'ne gelmesi konusunda çabamız var. Zaten gelirken geldiği alan havzasının sulanmasını da sağlayacak. Zaten havzayı sularsan da Burdur Gölü'ne faydası olacak. Direk göle bırakırsan da Burdur Gölü'ne faydası olacak. Yani buradaki o kararı o dönemde yapılacak tarımsal üretimde çok elzem olduğu takdirde bunlar çok rahat bir şekilde kullanılabilecek."