AĞLASUN HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ AÇTI

AĞLASUN HEM YILSONU SERGİSİ AÇTI (Ağlasun’a özgü El Emekleri Sagalassos Antik Şehrinde pazarlanacak) Burdur’un Ağlasun İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi açtı. Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Harun Reşit Han, Daire Müdürleri, Memurlar, öğrenciler ve halk katıldı. …

AĞLASUN HEM YILSONU SERGİSİ AÇTI

(Ağlasun’a özgü El Emekleri Sagalassos Antik Şehrinde pazarlanacak)

Burdur’un Ağlasun İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi açtı. Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Harun Reşit Han, Daire Müdürleri, Memurlar, öğrenciler ve halk katıldı. İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kılıç, “ 2018-2019 Öğretim Yılı içerisinde toplam 33 kurs açılmıştır. Bu kurslarda 268 erkek, 333 bayan kursiyer olmak üzere 601 öğrencimiz kurs görmüştür. İlçemize bağlı Mamak ve Yeşilbaşköy Köyümüzde fark olarak seracılık kursları açılmıştır. Açık Lisede 68, açık Ortaokulda 12 aktif öğrenci bulunmaktadır. İlçe ve bağlı Köylerde okuma-yazma kursları devam etmekte ve hedef % 90 hedefine ulaşmıştır. “ dedi.

Kurs açılışını yapan İlçe Kaymakamı Harun Reşit Han, yılsonu sergisinde emek sarf eden emekçi kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini yerinde gezerek görme ve tanıma fırsatı yakaladı. İlçe kaymakamı Han, “Sagalassos Antik Şehrinde mevcut bulunan kafeterya ve hediyelik eşya dükkanlarını İlçe Kaymakamlığı işletecektir. Burada bulunan dükkânlarda Ağlasun İlçemize özgü el sanatları ve ürünler Sagalassos patenti altında işlenerek yerli ve yabancı turistlere pazarlanacaktır. Kaymakamlık olarak Ağlasun ve Sagalassos Antik Şehrini el emeklerine nakşeden emekçilerimiz, hem para kazanacak hem de yöremizin tanıtımına katkı sağlayacaklardır. Birbirinden güzel ürünlerimizi üreten ve hayat veren emekçilerimize teşekkür ederim. Kursumuzun yılsonu sergisi hayırlı olsun.” Dedi.

Ağlasun HEM’ in yılsonu sergisinde takı tasarım, el sanatları, bebek kıyafeti örme, sabun kursu, dikiş nakış, hediyelik eşya, iğne oyası gibi kurslarda el edilen el emeği, göz nuru eserler sergilendi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN (DHA)

Ağlasun Halk Eğitim Merkezihalk eğitim merkeziSagalassos Antik KentiTürkiyeBurdurAğlasun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.