Bucak Belediyesi, Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinden gelen talep doğrultusunda okul bahçesini “bocce” sahasına çevirdi. Belediye Başkanı Emrullah Ünal, sporun her türlü dalını önemsediklerini belirterek, göreve geldikten sonra ilk yaptıkları çalışmalarından birinin spora yönelik yatırımlar olduğunu söyledi.
Bu kapsamda daha önce Bucak’ta olmayan birçok spor dalıyla ilgili hızlı bir hareketle altyapı oluşturduklarını kaydeden Başkan Ünal, “Örneğin şehrimizde 20 tane semt sahası oluşturduk. 1 tane UEFA standartlarında saha yaptık. Şuanda yüzme havuzu ve 4’lü soyunma bina inşaatımız devam ediyor. Onun dışında da sporcularımızı destekliyoruz.”dedi.
Başkan Emrullah Ünal yaptığı açıklamada, “Değişik spor dallarına yönelik çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Her yaştan vatandaşımızın ilgisini çekeceğine inandığımız bocce sporunu ilçemizde yaygınlaştırmak için de çalışmalarımız devam edecek. Açık ve kapalı alan gözetilmeksizin, her yaşa hitap eden bocce; basit malzemeler ile her ortamda oynanabiliyor. Bocce, içinde sayısız egzersizlerin yer aldığı, bireylerin serbest zamanlarında sağlık, psikolojik, fiziksel ve sosyal faydalar elde etmek amacı ile zorlama olmaksızın yapılabileceği bir rekreasyon sporudur. Bu sporun çocuklarımıza en büyük faydası ise el, göz ve beyin üçlü koordinasyonunun gelişimine katkı sağlamasıdır. Bu spor özel çocuklarımıza da büyük faydası bulunuyor. Özgüveni ve özsaygıyı arttırdığı gibi psikolojik gelişim üzerinde de potansiyel bir etkiye sahiptir" ifadelerini kullandı.
Bocce Nasıl Oynanır?
Bocce'nin amacı, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 13 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir. Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar; Raffa, Volo, Petank ve Çim Topudur.