Bucak’ta Çiftçilere Müjde: “Ziraat Bankası Artık Ruhsat İstemiyor”

Sera kredisi çekmek isteyen çiftçilerden artık ruhsat istenmeyecek. Çiftçiler için engel olan ruhsat alma işi Ziraat Bankası aldığı kararla bu uygulamanın kaldırıldığını açıkladı. Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Sera kredisi çekmek isteyen çiftçilerden artık ruhsat istenmeyecek.

Çiftçiler için engel olan ruhsat alma işi Ziraat Bankası aldığı kararla bu uygulamanın kaldırıldığını açıkladı. Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:”Sera kredilerinde Ziraat Bankasında çekilen kredilerde ruhsat sorunu çözülmüştür. Kredi başvurusunda bulunan çiftçilerin Ziraat Bankası Bucak Şubesine uğramaları gerekir.”

Bucak ilçesinde son yıllarda seracılık faaliyetlerinde artış yaşandığını ancak kredi alımında Ziraat Bankası tarafından istenilen yapı ruhsatının üreticileri sıkıntıya soktuğunu dile getiren Özdemir, “Ziraat Bankası sera kuracak üreticilerimizden 22 Temmuz 2018’den bu yana sera ruhsatı istiyordu. Ancak üreticilerimiz kadastro yolu olmadığı için ruhsat almakta zorlanıyordu. Üreticilerimiz bu sıkıntından dolayı sera yaptıramıyordu. Konunun çözüme kavuşması için yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü bugünden itibaren şubelerini bilgilendirerek, artık kredi başvurularında ruhsat istenmeyeceğini duyurmuştur. Bu müjdeli haberin, üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu sorunun çözülmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederim.” dedi.

Sera kredisiZiraat Bankası Artık Ruhsat İstemiyoTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.