Burdur'a yatırım müjdesi Başkan Boyacı açıkladı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur'a yönelik büyük yatırımları açıkladı. Tefenni Çaylı Göleti'nde hayata geçecek 42 milyon TL'lik projeyle tarım ve su kaynakları korunacak.

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur'a yönelik yatırım müjdelerini açıkladı. Özboyacı, TBMM 2024 bütçesi kapsamında, genel bütçeden Burdur iline yapılan yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Tefenni Çaylı Göleti'ne Yeni Projeler
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı öncülüğünde başlatılan Burdur-Tefenni Çaylı Göleti Üst Havza Tedbirleri projesi kapsamında, bölgeye yönelik büyük bir yatırım daha hayata geçiyor. Sözleşmesi 9 Eylül 2024 tarihinde imzalanan projeyle, Çaylı Göleti’ne yönelik birçok çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda:

5 adet tersip bendi inşaatı,
1 adet tersip bendi tadilatı,
400 metre ferforje koruluk yapımı yer alıyor.
Yatırım Bedeli 42 Milyon TL
Toplam 42.617.000 TL bedelle hayata geçirilecek olan bu projeyle, gölete rüsubat akışının önlenmesi hedefleniyor. Böylece bölgedeki su kaynakları daha verimli kullanılacak ve tarım faaliyetleri desteklenecek.

Teşekkür Mesajı
Mustafa Özboyacı, bu önemli yatırımın Burdur’a kazandırılmasında katkısı olan isimlere teşekkür etti. Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Burdur milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ile emeği geçen tüm personele teşekkürlerini iletti.

haberlerBurdur haberleriyatırımMustafa ÖzboyacıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.