Burdur’da Çarşı ve Mahalle Bekçileri Göreve Başladı

Vali Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı

Vali Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Vali Yardımcısı Yakup Tat, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Tank Alb. Aytaç Tokçalar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Durmuş Çakır, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve yeni göreve başlayan Çarşı ve Mahalle Bekçileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İl Emniyet Müdürü Arif Çankal yaptı.

Programın devamında bir konuşma yaparak göreve yeni başlayan Çarşı ve Mahalle Bekçilerine seslenen Vali Hasan Şıldak; “Uzun süredir Çarşı ve Mahalle Bekçileri için yeni kadro ihdas edilmemekteydi ve emekli olan çarşı ve mahalle bekçilerimiz görevleri ithamında kadroları boş kalıyordu. İlimizde de birkaç mahalle ve çarşı bekçimizin kaldığı gibi Türkiye genelinde de sayılar gittikçe azalmıştı. Bu yeni uygulama ve İçişleri Bakanlığımızın yeni politikasıyla İlimize tahsis edilen kadroların ilk gurubu bugün iş başı yapıyor. Bizde görev yerlerinizi planladık ve sizleri il merkezimizde ve diğer büyük ilçelerimizde göreve başlatıyoruz. Emniyet asayiş görevi, güvenlik hizmetleri her şeyden öte insanlarımızın doğrudan hayatlarının her aşamasında ihtiyaç duydukları, en temel hizmetlerin başında gelmekle birlikte Belediye sınırları içerisinde bu görev Emniyet Teşkilatımızın sorumluluğundadır. Bu görevi sizler asayiş birimleri ile birlikte koordinasyon içinde gece saatlerinde planlanan mıntıkalarda inanıyoruz ki aldığınız eğitim ve terbiye neticesinde üstün bir görev anlayışı ve bilinçle yerine getireceksiniz ve faydalı olacaksınız. Bu itibarla özellikle hırsızlık olayları, narkotik suçlar ve diğer asayiş olaylarının önleyicilik vasfıyla sizin yürüteceğiniz faaliyetler hiç kuşkusuz bu hizmetlerin hem önleyici boyutta, hem de suç oluştuktan sonra adli makamlara teslimi konusunda sizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu itibarla bu bilinç içinde ilimizde de sizlerin desteği ile ve yeni bir güç olarak Emniyet birimlerine katkı sunacak bu görevin en üst seviyede amacına ulaşacağını düşünüyoruz.

Ülkemizde güvenlik anlamında çok güzel uygulamalar var. Bu uygulamanın tekrar başlatılmasının bunlardan biri olduğunu değerlendiriyorum. Gerek Jandarmamızda, gerek Emniyetimizde sürekli personel kapasitemizin geliştirilmesi ve teknik yönden atılan adımlarla suç ve suçluyla mücadele çok iyi bir seviyeye geldik. Ama sizin buradaki vazifeniz aslında aynı zamanda sosyal bir unsur taşıyor. Şöyle ki eski Türk filmlerinde, dizilerde yer aldığı şekliyle mahalle kültürünün içinde vazgeçilmez bir parçaydı bekçilik. Şimdi modern anlamda, ülkemiz koşullarında bu boşluk inşallah tekrar doldurulacak. Sizin oradaki esnafla, vatandaşla birebir ilişkiniz ve gözlemleriniz, uyanık olmanız, göreve bağlı olmanız sayesinde pek çok suçun zaten işlenmeye bile tevessül edilemeden düşünce aşamasında kalacağını, gerçekleşme aşamasına geçemeyeceğini düşünüyorum. Bu anlamda sizin misyonunuzun klasik kolluğun dışında çok daha anlamlı olduğunu değerlendiriyorum. İnşallah bu uygulama İlimiz asayiş ve huzuruna daha da katkı sunarak olayların azalmasına ve önlenmesine vesile olsun. Hepinize yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Görev anlayışı ve üstün bir bilinçle işinize sarılın. Vatandaşımızın sürekli yanında olun. Disiplinden kopmayın. Bu görev hepimizin adına sizlere tevdii edilen, ülke adına büyük ve üstün bir görev. Bunu bilincinde olarak yolumuza devam edelim” diye konuştu.

Çarşı ve Mahalle BekçileriHasan ŞıldakTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.