Burdur Haber - 9 - 12 Şubat arasında yapıldı! jandarma ekipleri sahada

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 9-12 Şubat tarihleri arasında trafik güvenliğine yönelik denetim ve eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Burdur'da jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara trafik denetim ve eğitimleri verildi. Trafik eğitimlerine 21 J. Trafik Timi ve 54 personel katıldı.

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 09-12 Şubat 2024 tarihlerinde Trafik Güvenliğine Yönelik Denetim ve Eğitim Faaliyetleri, (21) J. Trafik Timi ve (54) personelin katılımı ile icra edilmiştir.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan otobüslerin karıştığı trafik kazalarından kaynaklanan can kayıplarının azaltılması ve özellikle yolcuların emniyet kemeri kullanımında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, trafik personelince otobüslere binilerek emniyet kemeri kullanımının insan hayatını koruması açısından önemi, yasal olarak zorunlu olduğu, trafik kazası kaynaklı ölümleri %45, ağır yaralanmaları %60 oranında azalttığı, arka koltukta emniyet kemeri kullanmayan yolcuların yaralanma risklerinin ön koltukta oturanlardan iki kat daha fazla olduğu konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.

ŞubatjandarmaekiptrafikTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.