Dava Sonuçlandı: Gölet Yapılan Salda Gölüne “Gölet Yapılmama” Kararı!

Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü'nü besleyen su kaynaklarının üzerine yapılacak gölet projesine Isparta İdare Mahkemesince iptal kararı verildi. Ancak dava sürecince gölet tamamlandı.

Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü’nü besleyen su kaynaklarının üzerine yapılacak gölet projesine Isparta İdare Mahkemesince iptal kararı verildi. Ancak dava sürecince gölet tamamlandı. Chp Burdur Milletvekili Mehmet Göker de konuyla ilişkin defalarca mecliste önerge vererek projeye karşı çıktığını belirtmişti.

Son yıllarda turizm konusunda Burdur’un değeri haline gelen Salda Gölünü besleyen kaynaklar üzerine DSİ’nin gölet projesi mahkeme tarafından reddedildi. Davada, bilirkişi raporunda birinci derece doğal sit alanı içinde kalmasına rağmen gölet için Salda Gölü çevresinden kum alındığı kaydedildi. İnşası tamamlanan göletin, Salda Gölü’nün beslenme havzasında olduğuna da dikkat çekilen raporda, “Salda Gölü’nü besleyen sınırlı sayıdaki su kaynakları göz önünde bulundurulduğunda, Kayadibi Göleti’nin Salda Gölü’ndeki su seviyesinin azalmasına neden olacağı öngörülmektedir” denildi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’de Salda Gölünü besleyen su kaynakları üzerine yapılacak göletler ile ilgili 21 Şubat 2015 ve 27 Mayıs 2015 tarihlerinde mecliste önerge vermişti. Bu kararın memnuniyet verici olduğunu söyleyen CHP’li Göker, ”Salda Gölü Türkiye ve dünya için korunması gereken bir değerdir” dedi.

Salda Gölüçevre korumaTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.