Formula Tömbüldek Bucak’ta İlk Kez Düzenlendi: İşte Eğlenceli Kareler…

Burdur’un Bucak ilçesinde 1.Geleneksel Çocuk Oyunları kapsamında “Tömbüldek Formula” adı verilen tahta araçların yer aldığı yarışlarda renkli görüntüler oluştu.

Burdur’un Bucak ilçesinde 1.Geleneksel Çocuk Oyunları kapsamında “Tömbüldek Formula” adı verilen tahta araçların yer aldığı yarışlarda renkli görüntüler oluştu.

Bucak ilçesinde Kaymakamlık ile Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Formula-1 yarışlarına atıfta bulunularak, “Serçeden başka kuş, Tömbüldekten başka yokuş tanımam” sloganıyla gerçekleştirilen şenliğe yarışçılar hazırlanan tahta arabalarla katıldı.

Belediye ekipleri tarafından üretilen tahta arabalarla yarışlar, beşer kişiden oluşan gruplar halinde 200 metrelik parkurda gerçekleştirildi.

Start bayrağının sallanmasıyla yarışa başlayan ilk grupta, İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal,Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ve Belediye Fen İşleri Müdürü Ömer Gümüş yer aldı. Protokol üyelerinin yarışını Belediye Başkanı Emrullah Ünal kazandı.Yarışlar basın mensupları,kadınlar,muhtarlar,öğretmenler ve öğrenci grupları arasında da yapıldı.

Sürücülerin zaman zaman tehlikeli anlar yaşadığı yarışlarda, bazı tahta arabaların tekerleği kırılırken bazı arabalar ise devrildi. Tekerleği kırılan tahta arabaları kullanan yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı. Kimi yarışmacıların arabalarını ellerine alıp koşarak yarışı tamamlamaya çalıştı.

Formula Tömbüldek yarışması hakkında açıklamada bulunan Kaykamam Sezgin, “Tömbüldek yokuşunun farklı hikâyelerini dinledik, herkes çocukluklarında burada yaşadığı hikâyeleri anlattılar. Bizde bu hikâyeyi hayata geçirelim dedik, hatta birde slogan varmış “Serçeden başka kuş, Tömbüldekten başka yokuş tanımam” diye, bizde bu günün büyükleri, dünün çocukları olarak, dünün oynadığı oyunları bu günün çocuklarına aktaralım istedik ve bugün burada böylesine güzel bir sebepten toplanmış olduk” diye konuştu.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise ilk kez düzenlenen festivalin bundan sonraki yıllarda da sürdürüleceğinin ifade ederek, “Tüm halkımıza bu festivale katılım sağladıkları için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından biraz da olsa kurtarabilirsek ne mutlu, bu gün çocuklarımızda cep telefonu, bilgisayar bağımlığı çocuklarımızda teknoloji hastalığı olarak görüyorum, daha önce bizden ve bizim dönemimizde yaşanan çocuk oyunlarını bu günkü nesil, bu günkü çocuklarımız ile buluşturmak bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Yarışlarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

TömbüldekEmrullah ÜnalFormula TömbüldekTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.