Kuzu göbeği mantarı toplanmaya hazır!

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde sağanak yağışlar Kuzu Göbeği mantarlarının çıkmasını hızlandırdı. Mantar toplayıcıları tarafından toplanan bu lezzetli mantarlar, 350 liraya satışa sunuluyor.

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, yüksek kesimlerde ve yağışlı bölgelerde kendiliğinden yetişen ve "Kuzu Göbeği" olarak bilinen mantarlar çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz gün etkili olan dolu ve sağanak yağışlar, bu lezzetli mantarların ortaya çıkmasını hızlandırdı. Durumu fırsat bilen vatandaşlar, Sütçüler, Gelendost ve Yalvaç ilçelerinde mantar toplamak için bahçelere akın etti.

Toplanan Kuzu Göbeği mantarları, kavurma veya turşu yapılarak büyük bir keyifle tüketiliyor. Yağışlı ve nemli havalarda çıkan bu mantarlar, doğaseverler için bulunmaz bir nimet.

Mantarları toplayan vatandaşlar, bu ürünleri pazarlarda 350 liraya satışa sunuyorlar. Kuzu Göbeği mantarı, yörede hem lezzetiyle hem de doğal ortamda yetişmesiyle tercih edilen bir mantar çeşidi olarak öne çıkıyor.

kaynak: haber 32

son dakikaKuzu göbeğimantarTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.