Oğuzhan Mahallesinde keşkek geleneği sürüyor

Burdur'un Bucak ilçesinde, Oğuzhan Mahallesi Muhtarlığı ve hayırsever vatandaşların desteğiyle düzenlenen keşkek etkinliğine 3.000 kişi katıldı.

Bucak'ta keşkek geleneği sürüyor

Burdur'un Bucak ilçesinde, Oğuzhan Mahallesi Muhtarlığı ve hayırsever vatandaşların desteğiyle 22 Eylül Cuma günü keşkek etkinliği düzenlendi. Oğuzhan Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda 3.000 kişilik keşkek katılımcılara ikram edildi.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Oğuzhan Mahallesi Muhtarı Yaşar Çeltikçi, "Mahallemizde kültürel etkinlikler yapmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan keşkek etkinliğini düzenledik. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür kültürel etkinlikleri geleneksel olarak sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Etkinlikte, hazırlanan keşkek vatandaşlara ikram edildi.

Keşkek, Türk mutfağının en eski ve en sevilen yemeklerinden biridir. Buğday, et, nohut ve baharatların birlikte pişirilerek yapılan keşkek, genellikle düğün, sünnet, asker uğurlama gibi özel günlerde yapılır.

Bucak'ta düzenlenen keşkek etkinliği, ilçede keşkek geleneğini sürdüren önemli bir organizasyon oldu. Etkinliğe katılanlar, keşkeğin tadına bakarak, Türk kültürünün önemli bir parçası olan bu lezzeti deneyimleme fırsatı buldu.

Oğuzhan MahallesikeşkekgelenekTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.