ÜRETEN KADINLARDAN EKONOMİYE DESTEK

Burdur İstasyon Caddesinde Üreten Kadınlar Etkinliği yapıldı.

Burdur İstasyon Caddesinde Üreten Kadınlar Etkinliği yapıldı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Burdur Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) organize ettiği, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Belediyesi’nin desteklediği Üreten Kadınlar Etkinliğiyle kurulan stantlarda kadınların el işleri ve yöresel yiyeceklerle, çeşitli kurumların atölyelerinde yaptığı mamuller sergilendi. Etkinlikte yer alan 100’ün üzerindeki kadın ekonomiye katkı sağlamış, kendi el emeklerini sergilemiş oldu.

Etkinliğin açılışını Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Eşi Hülya Ercengiz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Çeliker, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Daldal, Burdur KGK İcra Komitesi Başkanı Sevim Zorlu, Burdur KGK İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Hatice Keyik yaptı.

Açılışın ardından sergiler ziyaret edildi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Burdur Belediyesi ve BUTSO tarafından kadınlara çiçek verilerek, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Stantları ziyaret eden Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Çağlar da kadınlarla görüştü.

“BURDUR’A YAKIŞAN GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Üreten kadınların sosyoekonomik önemini ifade eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz : “Öncelikle başkanlarıma teşekkür etmek istiyorum. Çünkü evde oturan kadın demek üretmeyen, tüketen kadın demektir. Kadınları bir şekilde evden çıkartıp, hayatın içerisine sokmamız gerekiyordu. Bu organizasyonun başlangıcını da hepimiz üzerine düşen vazifeyi yerine getirerek başardığımıza inanıyorum. Asıl hedefimiz bundan sonrasını getirebilmek, devamında da bu işi kalıcı hale döndürüp, kadının ekonomik anlamda özgürlüğünü kazanabilmesinin sağlanmasının yolunu açmaktır” dedi. Zamanla bazı dönüşümler olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ercengiz konuşmasının devamında şunları söyledi: “Dünya dönüyor, dünya dönüşüyor. Sayın Yusuf Keyik Beyin de ifade ettiği gibi eskiden evde yapılan, elde yapılan işler zamanla fabrikasyona yerini terk etti ama insanlar şimdi yavaş yavaş elde yapılanlara, evde yapılanlara geri dönmeye başladı. Çünkü fabrikasyonun ya da standart olan hiçbir şeyin artık insanları mutlu etmediğini, geleneksele geri dönülmesinin ne kadar çok keyif alındığını; baktığımız zaman köy kahvaltıları yazılan restoranlarda ilginin arttığını çok daha iyi görüyoruz. Biz bundan sonraki süreçte kadınlarımızı günübirlik veya iki günlük yapılan etkinliklerle değil, kalıcı yer sağlayarak sürekli etkinlik halinde tutabildiğimiz ve onları sürekli ekonominin içerisinde görebildiğimiz bir halde görmek istiyoruz. Bugün burada 100’ün üzerindeki sayıda kadın üretti ve geldi. Yani bugün Burdur’da bir KOBİ’ye baktığınızda 100 işçi çalıştıran insan sayısı neredeyse yok gibi. Bu anlamda bu gücü doğru değerlendirmek gerekir. Bu işin içerisinde olmak isteyen daha yüzlerce- binlerce kadınımız var. Bugün biz tulumbaya suyu döktük. İnşallah bundan sonrasını da yine Ticaret ve Sanayi Odamızla ve Kadın Girişimciler Kuruluyla kol kola gireceğiz, bizlerin destek oldukları diğer dernekler ve örgütlerle inşallah el ele ve kol kola Burdur’umuza yakışan, ülkemize yakışan güzel işler yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.”

“BURDURLU KADINLARIMIZ EZELDEN BERİ ÜRETEN KADINLARDIR”

Böyle bir organizasyonun için teşekkürlerini dile getiren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Sayın Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e bize verdiği destek vebu sahayı bize ayırdığı için kendisine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Burdurlu

kadınlarımız yalnızca bugün değil ezelden beri üreten kadınlardır. Bizim çocukluğumuzda halı, sergicilik, dokumacılık, dantel işlemeciliği, örgü gibi daha farklı ürünler üretiliyor, kadınlarımızın el sanatları ekonomiye dönüşüyordu. Zamanla bunlar fabrikasyona geçince el sanatları el değiştirdi. Bu dönem gündemimizde en çok yöresel ürünler, yöresel gıdalar ağırlıklı çalışmalar yer alıyor. Ayrıca el emeği işler yine günümüzde ekonomiye katkı sağlamayı sürdürüyor.” dedi.

BUTSO olarak girişimciliğe önem verdiklerini vurgulayan Başkan Yusuf Keyik: “Bizlerin de Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin başlatmış olduğu Kadın Girişimciler Kuruluyla kadınları girişimciliğe alıştırma çalışmalarımız devam edecek. Ben üreten kadınlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini de kutluyorum. Bu etkinliğimiz ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“ETKİNLİĞİMİZE TÜM BURDUR HALKINI BEKLİYORUZ”

7- 8 Mart tarihlerindeki etkinliğe tüm Burdur Halkını davet eden Burdur Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sevim Zorlu: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Burdur Kadın Girişimciler Kurulu olarak üreten kadınlarımızın daha iyi faaliyetlerde bulunmaları için eğitimler, toplantılar, seminerler yapmakta, bu kapsamda gereken destekleri sağlamaktayız. Kadınlarımız üretkendir. Bugün de bunun bir örneğini yaşıyoruz. Bizlerin her zaman yanında olan başta Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Yusuf Keyik ve beraberindekilere, desteklerini esirgemedikleri için Burdur Belediye Başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz ve beraberindekilere teşekkür ediyoruz. Etkinliğimize katılan, ziyaret eden herkese de teşekkür ediyorum. Üreten Kadınlar Etkinliğimiz 7-8 Mart tarihlerinde gerçekleşiyor. Tüm Burdur halkını bekliyoruz” dedi.

Türkiye Odalar Borsalar BirliğiKadın GirişimcilerBurdur Ticaret ve Sanayi OdasıÜRETEN KADINLARTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.