Vali Arslantaş, öğretmenlerin gelişim çalıştayında konuştu
Burdur'da öğretmenlerin mesleki gelişim çalıştayında konuşan Vali Ali Arslantaş, "öğretmenler eğitimin güneşi, eğitim bir toplumun hayat suyudur" dedi.
Burdur'da öğretmenlerin mesleki gelişim çalıştayında konuşan Vali Ali Arslantaş, "öğretmenler eğitimin güneşi, eğitim bir toplumun hayat suyudur" dedi.
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Burdur Öğretmen Gelişim Akademisi kapsamında düzenlenen "Öğretmenlerin Mesleki Gelişim Çalıştayı'na" katıldı.
Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burdur Öğretmen Gelişim Akademisi tanıtım videosu gösterildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ve Vali Arslantaş'ın konuşmaları sonrası program çalıştay oturumları ile devam etti.
V ali Arslantaş programda yaptığı konuşmada;
"Her meslek özeldir ve kendi içinde zorlukları vardır. Fakat en özel olanı bence öğretmenliktir. Çünkü bir anne ve babanın en değerli varlığı olan evladını gözü arkada kalmadan bırakabildiği, fikirlerin, insanlığın ve geleceğin mimarı olan öğretmenler kuşkusuz bizim ilk rol modellerimizdir. Öğretmenler eğitimin güneşi, eğitim bir toplumun hayat suyudur.
Bugün eğitim sadece okula gidenleri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren bir alan değil; ülkenin tüm kesimlerini doğrudan ilgilendiren yegâne hayati bir meseledir.
Eğitimi ve bu süreci doğru anlama, yönetme ve toplumu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayesinde olan bizlerin, eğitimin temel taşı öğretmenleri tanıması ve öğretmenlik mesleğinin iyi tanıtılması gerektiğini DÜŞÜNÜYORUM.
Aynı zamanda bir baba ve Veli olarak şunu rahatlıkla ifade edebilirimki Öğretmen mutluysa öğrenci de mutludur. Toplumun mutlu olması da dolaylı ve doğrudan öğretmenin mutlu olmasına bağlıdır.
Bu çerçevede, bugün öğretmenliğin önemini, her geçen gün daha derinden hisseden bir toplum olarak; öğretmenlik meslek kanunu ve iç düzenlemelerin iyileştirilmesi hususunda önemli çalışmalar yapılmaya devam etmektedir ve bugün bu kapsamda değerli eğitimcilerle bir araya gelmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Geleceğe yön verecek öğretmenlerin mesleki sorunlarının giderilmesi, aktif ve çağa uygun şekilde uygulamalar gerçekleştirmesi, modern teknik ve pratiklerin hayata geçirilmesi hususunda bu çalıştaya ve benzer etkinliklere önemli görevler düşmektedir.
Bir meslek sahibi olduktan sonra da eğitim sürecinde edinilen bilgilerin sürekli yenilenmesi ve geliştirilmesi GEREKMEKTEDİR.
Mesleki gelişim, bireyin işe başlamasından sonra çalışma hayatı boyunca mesleği ile ilgili meydana gelen yenilik ve değişimleri takip etmesi ve mesleki olarak kendini geliştirme ihtiyacıdır.
Öğretmenin gelişimi sadece eğitim öğretim süreçleri ile ilgili yeniliklerden haberdar olmak değil, aynı zamanda birey olarak yenilenmektir. Yenilenme ise öğretmenin güncel değişimlere uyum sağlaması, bu değişimleri içselleştirmesi, okul, öğrenci ve öğretim programındaki farklılaşmayı algılaması ve kendini yenilemesidir.
Meseleyi güncel bir örnekle pekiştirmek gerekirse, pandemi süreci öğretmenlerin mesleki gelişimleri açısında yepyeni bir eğitim öğretim metoduyla karşılaşmalarına yol açtı. Uzaktan eğitim. Öğrencilerin öğretmenlerle aynı sınıf ortamında bulunmak zorunda olmadığı ve eğitim öğretim etkinliklerine bilgi iletişim teknolojileri sayesinde katıldığı bir eğitim sistemi modeliyle TANIŞTIK.
Bu çalıştayda yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve öğretmenlerimiz gelişen ve değişen yeni dünyada modern ve toplumun yapı taşına uygun hususları göz önünde bulundurarak yeni yaklaşımlar, yeni teknikler ve yeni deneyimler paylaşacaklar. Çalıştayın verimli geçmesini ve tüm alanlarda etkili neticeler vermesini temenni ediyor, tüm katılımcılara gösterecekleri özenli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor sizleri saygı, sevgi ve MUHABBETLE SELAMLIYORUM." dedi.