Atatürk'ü Burdur'da konuk etmenin gururu ve sevinci

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur'a gelişinin 93. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atatürk'ü Burdur'da konuk etmenin gururu ve sevinci

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur'a gelişinin 93. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
6 Mart'ın Burdur’un Şeref günü olarak kabul edildiğini belirten Başkan Ali Orkun Ercengiz, 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz.' dedi.
Başkan Ali Orkun Ercengiz yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
"Burdur’un Şeref günü olarak kabul edilen bu özel günde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz.
6 Mart 1930’da Çatalpınar mevkiinden Burdur’umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk’ün 93 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru, coşkuyu; 93 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz.

O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır.

Atatürk'ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir” sözüyle bizlere verdiği mesaj; Atatürk'ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Burdurlular; Atatürk’ün en büyük eserim diyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileridir.

Binlerce değerli insanlar yetiştirmiş bir şehir olarak, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın gereği ne ise Burdur Halkı ile omuz, omuza vererek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çizdiğin yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Burdur’a hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncülerle, Burdur’a gelerek bizleri şereflendiren Mustafa Kemal Atatürk’ü, Burdur’a gelişinin 93. Yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle bu vatan için canını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle yad ediyor, tüm Burdur halkının bu şeref gününü kutluyorum."

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur TOKİ sakinlerine Aydınlatma Müjdesi Başkan Ercengiz'den geldi
Burdur

Burdur TOKİ sakinlerine Aydınlatma Müjdesi Başkan Ercengiz'den geldi

Başkan Ercengiz, TOKİ sakinlerine müjdeyi verdi Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Yatırım Direktörü Serkan Kükrek, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Planlama Müdürü Nazmi Türker Erbil ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Özgür Bulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti.

Burdur Belediyesi Kaçak Suyla Mücadelesin bakın neler oldu
Burdur

Burdur Belediyesi Kaçak Suyla Mücadelesin bakın neler oldu

Burdur'da kaçak suyla mücadele başarısı, Milyonlarca liralık faturalar... Burdur Belediyesi'nin kaçak suyla mücadelesi sonucu önemli bir başarı elde edildi. Su tüketimi azaldı, kaçak aboneler tespit edildi ve milyonlarca lira tasarruf sağlandı.

CHP Genel Başkanı CHP li 21 il belediye başkanlarını Burdur'da Topladı
Bucak

CHP Genel Başkanı CHP li 21 il belediye başkanlarını Burdur'da Topladı

Özgür Özel Burdur'da! 21 belediye başkanı bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da 21 belediye başkanı ile düzenlenen toplantıda tecrübe paylaşımları yapıldı ve belediyeler arası dayanışma vurgulandı. Toplantıda Burdur'un su sorunları ve Burdur Gölü'nün kuruması ele alındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek
Burdur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek

Özgür Özel, Burdur'da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek Burdur, 1 Ağustos'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve 20 CHP'li belediye başkanını ağırlayacak. Tarım ve yerel yönetimler temalı toplantıda tecrübe paylaşımı yapılacak.

Burdur Merkez'de Seçim Heyecanı: CHP Önde!
Burdur

Burdur Merkez'de Seçim Heyecanı: CHP Önde!

Burdur Merkez'de seçim tamamlandı. Peki Yeşilova'da seçimi kim kazandı? 2024 Yeşilova seçim sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ali Orkun Ercengiz Belediye Başkanı seçildi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gençlerle Açık Mikrofon Buluşmasında
Burdur

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gençlerle Açık Mikrofon Buluşmasında

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Açık Mikrofon Gençlik Buluşmasına katıldı.