Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, yarın yapılacak olan Burdur Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu hakkında açıklama yaptı.
30 bine yakın üyelerinin olduğunu belirten Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, “Burdur merkezde 35 mahalle, merkez köylerde 51 köy, Çeltikçi ve Kemer oy kullandı, 104 delegesini seçti. 104 delegemizde yönetimini ve meclisini seçecektir. Yönetim kuruluna ekibimle birlikte yeniden adayım. Oy pusulası renklerimizi belirledik. Yeşil listeyle seçimlere giriyoruz. 5 Şubat 2023 Pazar günü yeni yönetim kurulu ve meclisini belirleyecek. İnşallah çiftçimize, köylümüze, hayvancımıza hayırlı olacak kim olursa olsun onun seçilmesini, onu desteklemesini istiyorum tüm delegelerden.” dedi.
Başkan Kubilay; “Allah bir daha böyle bir dönemi yaşatmasın. Pandemi sürecinde de sokağa çıkma yasağıyla ilgili çiftliğine, hayvanına, bağına, bahçesine bakabilmesi için 27 bin üyemize ulaştık. Bunun yanında odamıza üye olmayan 2 bin 600 kişiyi de arazileri olup da bizim odamıza üye olmayan çiftçilerimizi de odamıza kaydettik fakat kaydettiğimiz ve hali hazırda üyemiz olan 27 bin aktif çiftçimizden bir tane şikayet gelmeden pandemi sürecini atlattık.” şeklinde konuştu.
Pandemi döneminde üretim olmadan tüketim olmayacağını herkesin gördüğünü ifade eden Başkan Kubilay, “Üretimin mutlaka olması lazım. Şimdi apartmanda oturan vatandaşımız ekmek yemese, peynirini almasa, sütü olmasa, bulguru olmasa mümkün değil yaşaması. Bunlar temel gıda ihtiyaçlarıdır. Dışarıda Mercedes taksisi olsun Mercedes taksisine binemedi. Gıda olmadan yaşamamız mümkün değil. Bunu vatandaşımız gördü. Ben hala şunu savunuyorum, üretim olmadan hiçbir zaman tüketim olmaz. Siz çok lüks bir fabrika yapsanız; peynir, tereyağı, kaşar vs. ineğimiz olmadan, süt olmadan bu fabrika neye yarar? Bunu gördük. Çiftçimiz tarla da buğdayını üretmese un fabrikası, makarna fabrikası neye yarar? Mutlaka ki üretim olması lazım. Üretimin olabilmesi için de çiftçinin girdi maliyetleri düşürülmesi lazım. Tabi akabinde bir enflasyon işte gübredir, mazottur, yemdir, daha çok sayabileceğim kalemler zirai ilaçtır bunlara yüzde 300’ün üzerinde de zamlar var. Çiftçimiz üretmek için uğraşsa da bu zamlarla kambur üzerine kambur geldi. Ekmede dikmede zorlandı. Mazotun pahalı olmasından dolayı bir sefer anca tarlasını sürebildi. Bunların bakanlığımızın hükümetimizin devletimizin çiftçimize mutlaka sahip çıkması lazım. Üretim olmadan tüketim olmaz. Üretenin, üreticinin her dönem desteklenmesi gerekiyor” dedi.
burduryenigün