Bucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyor

Bucak Belediyesi Kumar yaylası yoluna el atarak, piknik sezonu öncesinde hazırlık yapıyor. Başkan Emrullah Ünal, asfalt yama ve yol bakım ve onarım çalışmalarına başlandığını söyledi.

Bucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyor

Bucak Belediyesi tarafından özellikle yaz aylarında vatandaşların sıklıkla piknik yaptığı, Hıdırellez şenliklerini icra ettiği ve içme suyunu karşıladığı Kumar, katrandağı ve ova yollarında asfalt yama ve yol bakım ve onarım çalışmalarına başlandı. Daha sonra da belirli bir plan çerçevesinde sazak mevkiinde, kurtönü, çere ve eşek alanında yine yol bakım ve onarım çalışması gerçekleştirilecek.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada, “Kumar Yaylası ve katran dağı Bucak’ımıza has, halkımızın piknik ve mesire yerlerinden birisi. Kumar yaylasının bulunduğu alan Helenistik ve Roma dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılmış. Günümüzde ise bu alanımız yörükler tarafından hayvan otlatma amaçlı da kullanılıyor. Kumar yaylası özellikle hıdrellez şenliklerinde (6 Mayıs) Bucaklı hemşerilerimizin mesire ve etkinlik alanı olarak da kullandığı bir yer. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte bu alanımız piknikçiler tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Buradaki çeşmelerimizden vatandaşlarımız sıklıkla içme suyunu karşılıyor. Kumar yaylası yolumuz çok bozuktu, hemen her yerde çukurlar vardı. Fen işleri Müdürlüğü ekiplerimize talimat vererek bu yolda asfalt yama çalışmalarına başladık. Bunun yanında stabilize olan yerlerde de tesviye çalışması gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde katrandağı ve ova yolarında da çalışmalar gerçekleştirdik. Daha sonra da sazak mevkinde ve eşek alanında yol onarım ve bakım çalışması gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyorBucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyorBucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyorBucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyorBucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyorBucak Kumar yaylası yolu piknik sezonuna hazırlanıyor

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta bisiklet etkinliği düzenleniyor Bisikletini kap gel
Bucak

Bucak'ta bisiklet etkinliği düzenleniyor Bisikletini kap gel

Bucak Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği bisiklet turuyla sağlıklı, güvenli ve çevre dostu bir yaşam için pedal çevirmeye davet ediyor. Katılın, sürpriz hediyeler kazanın!

Bucak Belediyesi kente görsellik kazandırmaya devam ediyor
Bucak

Bucak Belediyesi kente görsellik kazandırmaya devam ediyor

Bucak Belediyesi, Turba Yolu ve Otogar çevresinde gerçekleştirdiği çevre düzenleme çalışmaları ile ilçeye estetik bir dokunuş katıyor.

Bucak Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
Bucak

Bucak Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Burdur Bucak'ta yürüyüş yolunda yapılan çalışma ile yürüyüş yolu modern tasarım ve estetik renkler ile ilçeye yeni bir soluk kazandırdı.

Başkan Gümüş vatandaşların güvenliği için kampanya başlattı!
Bucak

Başkan Gümüş vatandaşların güvenliği için kampanya başlattı!

Bucak Belediyesi, vatandaşların güvenliği için önemli bir adım attı. Araçlarınızın güvenliği için kaçırılmayacak bir fırsat. 15-16 Ağustos'ta tüm araçlara ücretsiz gaz kaçak kontrolü ve ayarı yapılacak.

Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş  Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'e  iş birliği ve destek sözü verdi
Bucak

Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'e iş birliği ve destek sözü verdi

Hülya Gümüş'ten Mansur Yavaş'a ziyaret! Çalışmalar ve projeleri anlattı Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve diğer yetkililerle birlikte Mansur Yavaş'ı ziyaret etti, iş birliği ve destek sözü aldı.

Bucak'ta içme suyu sorunu çözümü için  tüm imkanlar seferber edildi
Bucak

Bucak'ta içme suyu sorunu çözümü için tüm imkanlar seferber edildi

Bucak Belediyesi, Kikez mevkiindeki yeni içme suyu sondajı ile ilçenin su sorununa kalıcı çözüm bulmak için var gücüyle çalışıyor. Detaylar burada...