Burdur

Burdur Belediyesi vatandaş için sahada

Burdur Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Burdur Belediyesi vatandaş için sahada

Burdur Belediyesi, küresel iklim krizi nedeniyle düzensiz yağışların etkisiyle artan sivrisinek popülasyonu ile yoğun şekilde mücadele ediyor. En etkili ve hızlı şekilde sonuç almak için günün teknolojileri ile desteklenen ilaçlama yöntemleri kullanılıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Ekiplerimiz yoğun yağışlar nedeniyle yeşil alanlarda oluşan larva ve sinek popülasyonunun önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Bizim sadece yaz aylarında sinekler ve larvalarla mücadele ettiğimiz düşünülüyor. Ancak bu çalışmalar belli aylarda değil tüm yıl boyunca sürüyor. Toprak suya doygun. O nedenle su birikintileri, göllenmeler çok yaygın. Bu da sivrisinekler için ideal üreme ortamları yaratmış durumda. Kurban Bayramı öncesinde, ‘kurban atıklarının usulüne uygun bertaraf edilmesine yönelik’ yapılan tüm uyarılara rağmen, atıkların gelişi güzel çevreye bırakılmasından dolayı karasinek popülasyonundaki artış üzerine, çalışmalarda karasinekle mücadeleye ağırlık verildi. Bunun yanında yaz döneminde gelen yoğun yağışlar sonrasında üreme alanlarında genişleme yaşanan sivrisinek türleri de yoğun ilaçlama ile baskı altına alınıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bahçelerinde ağzı açık kova bırakmasınlar. Hayvanlar için kapı önlerine, sokaklara bıraktıkları sular varsa, bunları sık sık yenilesinler. Kapları, yosunların da gidebileceği şekilde temizlemeleri gerekiyor. Atıl lastikler ciddi üreme kaynakları. Bazen dekoratif amaçlı olan, içi doldurulmadan bahçelere bırakılan lastiklerin içerisinde su bırakılmamalı.” Dedi.

Burdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahadaBurdur Belediyesi vatandaş için sahada

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Parklar Gece Yarısında İlaçlandı
Bucak

Parklar Gece Yarısında İlaçlandı

Bucak Belediyesi, yaz aylarıyla ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Fatih, Mimarsinan ve Karayvatlar mahallesindeki parkların ilaçlamalarını yaptı.

Burdur Belediyesi’nden eğitime tam destek 1200 adet kırtasiye seti dağıtıldı
Burdur

Burdur Belediyesi’nden eğitime tam destek 1200 adet kırtasiye seti dağıtıldı

Burdur Belediyesi tarafından ilkokula yeni başlayan öğrencilere 1200 adet kırtasiye seti dağıtıldı.

Burdur Belediyesi'nden kamuoyuna önemli açıklama
Burdur

Burdur Belediyesi'nden kamuoyuna önemli açıklama

Burdur Belediyesi, sosyal medyada sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan haksız suçlamalara yanıt verdi. Gerçek olay nedir? Detaylar için tıklayın.

Burdur Belediye Meclisinde Başkan Ercengiz'den Geçmişe Dair Bilgilendirme yaptı
Burdur

Burdur Belediye Meclisinde Başkan Ercengiz'den Geçmişe Dair Bilgilendirme yaptı

Burdur Belediye Meclisi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla Gazi Caddesi'nin tek yön yapılması ve ücretli otopark uygulamasını komisyona havale etti. Detaylar için tıklayın.

Burdurlulara Müjde   Halk Çeşmeleri yeniden açıldı
Burdur

Burdurlulara Müjde Halk Çeşmeleri yeniden açıldı

Burdur'a müjde! Dereboğazı ve Tek çeşmeleri yeniden açıldı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, geçici olarak kapatılan çeşmelerden alınan son numunelerin temiz çıkması sonucu çeşmelerin yeniden kullanıma uygun olduğu tespit edildi.

Burdur Haber - Gönül Sofrası’na ilk günden yoğun ilgi
Burdur

Burdur Haber - Gönül Sofrası’na ilk günden yoğun ilgi

Burdur Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Gönül Sofrası, Ramazan'ın ilk gününde Bağlar ve Hızırilyas mahallelerinde kuruldu. Soğuk havaya rağmen vatandaşlar iftara yoğun ilgi gösterdi.