DSİ Burdur’da yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Burdur ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda Burdur iline çok önemli yatıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘ Burdur’da 14 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 243.050 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 365 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 120 derenin ıslahını tamamladık. ‘’dedi.
‘’Sulama Projeleri Bölge İçin Kalkınmanın Anahtarı’’
Son 17 yılda tamamlanan 26 adet sulama tesisi ile toplam 243,050 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlandığını belirten Aydın “Böylece çiftçilerimize yıllık 365 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 7 adet sulama tesisimizin inşaatına 2020 yılında devam edeceğiz. Ayrıca Burdur’un bereketli topraklarına 26 adet daha sulama tesisi yapmayı planlıyoruz.” dedi.
Burdur’un su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek gayesiyle çalıştıklarının altını çizen Aydın; Burdur’a bugüne kadar 14 baraj ve 1 gölet yaptık. 7 adet barajın ve 1 Gölet’in inşaat çalışmaları devam ediyor.” dedi.
Su “Olmazsa Olmaz” Olarak Nitelendirilen Temel Bir İhtiyaçtır.
Genel Müdür Aydın ,’Burdur’da 2020 yılı sonuna kadar 2 adet içme suyu tesisinin tamamlanacağını belirterek, tamamlanacak bu tesisler ile Burdur şehir merkezine yıllık toplam 9,46 milyon m3 içme suyu temin edileceğini açıkladı.
“Burdur İçin Taşkın Koruma Tesislerinin Önemini Biliyoruz”
Taşkınlar konusunda da kısa bir değerlendirme yapan DSİ Genel Müdürü Aydın “Olağan bir doğa olayı olmasına rağmen, bilinçsiz insan faaliyetleri sebebiyle felakete dönüşebilen taşkınlar tüm dünyada ve ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Genel Müdürlüğümüz işletmeye aldığı akarsu ıslah ve taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkın ihmalini azaltmaya hem de muhtemel taşkın zararlarını asgari seviyeye indirmeye çalışıyor.
Burdur için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 17 yılda 120 adet dere ıslah tesisi yaparak Burdur şehir merkezi ve 84 meskûn mahal, 49.628 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 9 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir.” dedi.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Burdur'da taşkın ve kurutma tesislerinde yapılacak iyileştirme çalışmaları kapsamında 4 adet menfez, 345 metre kargir duvar ve panel çit yapılacak. Detaylar haberimizde...
Burdur Valisi Türker Öksüz, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'ne çalışma ziyaretinde bulundu. Detaylar haberimizde...
Gölhisar ilçesinde hayata geçirilecek DSİ’nin en büyük çalışması olarak nitelendirilen Gölhisar Sulamasının dev boruları şantiyeye indi. DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, şantiyeyi inceledi.
Gölhisar ilçesinde tarımsal faaliyetlerin daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için devasa bir adım atılıyor.
DSİ 182. Burdur Şube Müdürlüğü, içme suyu değerlendirme toplantısıyla Burdur'da su kaynaklarının etkin kullanımını planlıyor.
Burdur'un Gölhisar ilçesinde bölgedeki çiftçiler için büyük önem arz eden Yusufça Göleti Sulamasında, çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.