Bucak

Burdur Devlet Hastanesinden diyabet okulu hizmeti

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik eğitim programı olan “Diyabet Okulu” açıldı.

Burdur Devlet Hastanesinden diyabet okulu hizmeti

Diyabet (Şeker Hastalığı); sık görülen, kontrol altında tutulamazsa yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yaşam boyu izlem ve tedavi gerektirir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabet hızla artmaktadır. Ülkemizde 2035 yılında yaklaşık 11 milyon diyabet hastası olabileceği öngörülmektedir.
Bu kapsamda Burdur Devlet hastanesinde, diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik eğitim programı olan “Diyabet Okulu” açıldı. Endokrinoloji Uzmanımız Dr. Muhammed Emre Urhan koordinatörlüğünde diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog eğitimcilerden oluşan ekip ile katılımcılara eğitimler verilecektir.
Diyabet tedavisinin en önemli bileşenlerinden biri de eğitimdir. Diyabet ile birlikte yaşamanın öğretildiği bu okulda diyabetli bireylerin, alacakları eğitim ile daha bilinçli ve diyabetini yönetebilir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Eğitimlerimizde diyabetli bireylerin gündelik hayatta karşılaştığı sorunlar, diyabetin organlar üzerinde yapacağı olumsuz etkiler ve hasarların önlenmesi, diyabetli bireylerde beslenmede nelere dikkat edeceği, egzersizin önemi, insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi ile ilgili konularda bilgi verilmektedir.
Hastanemizde ilk olarak gerçekleştirilen program sonrası katılımcılara Diyabet Okulu diploması takdim edildi.
Düzenli olarak devam edecek olan okulumuzda eğitimlerimize katılmak ve bilgi almak isteyen hastalarımız hastanemiz Diyabet Eğitim Birimine başvurabilirler.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Önceki Dönem Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya  Acil Ameliyat Oldu
Burdur

Önceki Dönem Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya Acil Ameliyat Oldu

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Sebahattin Akkaya'nın koroner bypass ameliyatı sonrası evinde istirahat ettiğini açıkladı. Geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burdur Tefenni'de Feci  Kaza 1 Ölü  9 Yaralı
Burdur

Burdur Tefenni'de Feci Kaza 1 Ölü 9 Yaralı

Burdur Tefenni'de iki otomobilin çarpışması sonucu yaralanan 10 kişiden 1'i hastanede yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.Yaralılardan Dursun Özyılmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Burdur'da Eski Devlet  hastane Binası yıkılıyor
Burdur

Burdur'da Eski Devlet hastane Binası yıkılıyor

Burdur'da depreme dayanıksız olan Burdur Eski Devlet Hastanesi'nin yıkım süreci başladı. Detaylar haberimizde...

Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Ünitesi Soruşturması: 2 Kişi Tutuklandı
Burdur

Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Ünitesi Soruşturması: 2 Kişi Tutuklandı

Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Ünitesi Soruşturması Sekreter ve elektrik teknisyeni serbest bırakılırken, makine mühendisleri Y.A ile G.A.S. taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralanmaya sebep olma suçlarından tutuklandı.

Fahrettin Koca'dan Burdur Devlet Hastanesi İçin Açıklama
Burdur

Fahrettin Koca'dan Burdur Devlet Hastanesi İçin Açıklama

Fahrettin Koca açıkladı! Burdur Devlet Hastanesi'nde 4 Ayda 224 Bin Muayene! Burdur Devlet Hastanesi, Aralık ayında hizmete girmesinden bu yana 224 bin muayene gerçekleştirdi.

Burdur Devlet Hastanesi'ne Göz Hastalıkları Uzmanı
Burdur

Burdur Devlet Hastanesi'ne Göz Hastalıkları Uzmanı

Burdur Devlet Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ayşenur Paşaoğlu hasta kabulüne başladı.