Burdur fırtına bir anda geldi

Burdur'da Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde fırtına etkili oldu. Birçok evin çatıları uçtu, evler su bastı, bir eve yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı. Detaylar haberimizde!

Burdur fırtına bir anda geldi

Burdur’da dün akşam saatlerinde bir anda ortaya çıkan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken evleri su bastı, bir evde ise yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı.

Burdur’da günlük güneşlik geçen Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde gökyüzünü yağmur bulutlarının kaplamasıyla birlikte fırtına çıktı. Yer yer etkili olan yağış nedeniyle bir çok evi su bastı, bazı evlerin çatıları uçtu, bir eve ise yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı. Burdur merkezde akşam saatlerinde etkili olan yağış taşkınlara neden olurken bir çok evi su bastı. Su baskınları ihbarı üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri evlerdeki suları boşaltmak için uzun uğraşlar verdi. Aynı saatlerde de Yeşilova’nın Çeltek köyünde etkili olan fırtına nedeniyle 3 evin çatısı uçtu. Olumsuz hava nedeniyle çatıların düştüğü sokakların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir yaralının olmadığı öğrenildi.

Yeşilova’nın Orhanlı köyünde ise bir evin çatısına yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken evde maddi hasar oluştu. Çeltek ve Orhanlı köylerini ziyaret ederek olaylar ile ilgili bilgi alan Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd ise çalışmaları yerinde inceledi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Haber - Bu Saatlere Dikkat
Burdur

Burdur Haber - Bu Saatlere Dikkat

Meteoroloji Isparta ve Burdur için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Yapılan fırtına uyarısına göre yarın gece saatlerinde başlayacak.

Burdur dikkat! Hafta sonu kuvvetli geliyor! Bu saatler için flaş uyarı
Burdur

Burdur dikkat! Hafta sonu kuvvetli geliyor! Bu saatler için flaş uyarı

Meteoroloji tarafından Burdur ve çevresinde yarın için kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklendiğine dair uyarıda bulunuldu. Detaylar haberimizde...

Beklenen fırtına yaklaşıyor;  Tedbirleri Alalım
Burdur

Beklenen fırtına yaklaşıyor; Tedbirleri Alalım

Burdur Valiliği tarafından Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünce yapılan fırtına uyarısı kamuoyuna duyuruldu. Yapılan uyarıda bugün saat 11.00’de başlaması beklenen fırtınanın yarın gece 03.00’te sona ereceği kaydedildi.

Burdur çevrelerinde kuvvetli fırtına
Burdur

Burdur çevrelerinde kuvvetli fırtına

Burdur'da şiddetli fırtına yaşanabileceğine dair meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. Fırtınanın gün boyu süreceği tahmin ediliyor.

Burdur için kuvvetli lodos ve yağış uyarısı
Burdur

Burdur için kuvvetli lodos ve yağış uyarısı

Burdur genelinde yarın için kuvvetli lodos ve yağış uyarısı yapıldı.

Kestel Ovası’nda 25 bin dönüm arazi sular altında kaldı
Bucak

Kestel Ovası’nda 25 bin dönüm arazi sular altında kaldı

Bucak ilçesine bağlı Kestel Ovası'nda dün yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle 25 bin dönümlük arazi sular altında kaldı. Önceki gün sabah saatlerinde başlayan yağmur, ilçeye bağlı Kestel,Karaaliler ve Üzümlübel köylerinde etkili oldu.Yağmur yağışı nedeniyle tarım arazileri göle …