Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Burdur ili genelinde 25 Köy Yaşam Merkezi hizmete sunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığınca kapalı köy okullarının ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelerle, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmesiyle; köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandı.
Burdur'da köy okullarının Köy Yaşam Merkezi'ne çevrilmesi amacıyla Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, il genelinde toplamda 25 Köy Yaşam Merkezi hizmete sunuldu. Kapalı köy okulları köylerin mevcut ihtiyaçları doğrultusunda yeniden açılarak, bu okullar aynı zamanda Halk Eğitimi Kurs Merkezi olarak da köy halkının ihtiyacını karşılamaya başladı. Köy Yaşam Merkezlerinde Okul öncesi çocukları için anasınıfı mevcut olup 7'den 70'e tüm köy halkına hitap eden Halk Eğitimi Kursları yoğun ilgiyle devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından Dikiş Nakış Kursu, Okuma Yazma Kursu, Ev Tekstili Hazırlama Kursu, Hijyen Eğitimi Kursu ve Yetişkinler İçin Kuran-ı Kerim Elif Ba Kursu gibi vatandaşlar tarafından talep edilen bir çok kurs Köy Yaşam Merkezlerinde açılıyor.
Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, Seydiköy ve Kestel köylerinde köy yaşam merkezlerinin tanıtım toplantısına katıldı.
Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, Seydiköy, Kestel, Elsazı ve Kargı köylerinde çalışmaları devam eden Köy Yaşam Merkezlerini ziyaret etti.
Burdur’da kullanılmayan köy okulları köy yaşam merkezlerine dönüştürülerek, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.
Burdur'un Çeltikçi ilçesine bağlı Çebiş Köyü'nde hizmet veren köy yaşam merkezinde 'Peygamberimizin hayatını öğreniyorum' kursu başladı.
Burdur'un Altınyayla ilçesine bağlı Çatak Çörten Köy Yaşam Merkezi sanat ile üretimi bir araya getiriyor.
Burdur'un Çeltikçi ilçesinde hizmete açılan köy yaşam merkezinde kabak kemane kursu açıldı.