Burdur’da faaliyetini sürdüren 18 sivil toplum kuruluşu, Burdur Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Ulu Cami çevresinde içkili mekan alanı belirlenmesini tepki gösterdi.
Biraraya gelerek ortak açıklamada bulunan 18 STK, “ŞEHİR MERKEZİNDE TARİHİ ULU CAMİİ ÇEVRESİNDE İÇKİLİ MEKAN ALANI OLUŞTURULMASINI İSTEMİYORUZ.” dedi.
İŞTE O TEPKİNİN YER ALDIĞI YAZILI AÇIKLAMA
Burdur; şehir olarak güvenli, yaşanabilir, asayiş olaylarının çok düşük olduğu her bir bireyin kendini güvende hissettiği kadim bir selçuklu şehridir. Geçtiğimiz günlerde Eski Demirciler Caddesi’nin Burdur Belediye Meclisinde ek gündem maddesiyle apar topar kamuoyundan gizlenerek içkili alan ilan edildiğini kamuoyundan öğrenmiş bulunmaktayız.
ŞEHRİN HUZURUNU BOZMAYIN!
Şehrimizde yeterince alkollü alan bulunmakta iken yeni alkollü alanların eklenmesi ve eklenen bu alanların Tarihi Ulu Camii çevresinde olması halkımızın tepkisini çekmektedir. Belediye olarak ben istediğimi yaparım, istediğim yeri alkol satılabilir alan ilan ederim demek ancak despot yönetim anlayışlarında olan bir yönetim tarzıdır. Bu adımın özelikle Ulu Camii çevresinde olması oldukça düşündürücü ve manidardır. Belediyemizin hedefi sarhoş bir toplum, sarhoş bir gençlik meydana getirmek midir? Yoksa sağlıklı, güçlü bir toplum meydana getirmek midir? Dinimizin kesin bir şekilde yasakladığı, zararları tıbben sabit olan alkolün üzerinde Belediyemizin tam tersi adımlar atması Kadim Burdur halkını derinden üzmektedir. Bu adımdan bir an önce vazgeçilmelidir. Şehir merkezindeki alkol alanı düzenlemesi iptal edilmeli hatta yeni düzenlemede MEVCUT ALANLAR DA ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAKLAŞTIRILMALIDIR.
Ailelerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için çok rahatsız edici bu mekanların şehrimizde artması, sakin ve güvenilir bir şehir olan güzel ilimizde huzurumuzu bozacaktır. Ülkemizin hiç bir ilinde olmayan sükunet ve huzur şehrimizde mevcuttur. Hal böyleyken bir övünç kaynağı olan bu durumdan kimler niçin rahatsız olmaktadır.? Israrla yeni içkili alanlar ilan etmek ve ilanın özellikle Ulu camii çevresinde yapmak kime ne gibi fayda sağlamaktadır?
MANEVİ ve TARİHİ DOKUYA ZARAR VERMEYİN!
Ulu Camii ve çevresi şehrimizin benzersiz tarihi dokusu ve manevi havasını yansıtmakta iken bu bölgenin alkollü alan ilan edilmesi çok yanlış bir adımdır. Belediyecilik; şehrin manevi iklimini güzelleştirmeye çalışan yeni projeler ortaya koyması gerekirken; Burdur Belediyesi tarafından 2014’den bu yana içkili alanlar ilan edilip bar ve kulüplere ruhsat verilmesi toplumun huzurunu bozmaktan başka bir adım değildir.
BURDUR BELEDİYESİNİN BU KARARINI KINIYOR BİRAN EVVEL VAZGEÇMESİNİ İSTİYORUZ!
Sivil Toplum Kuruluşları olarak kadim Burdur şehrimizin Tarihi ve Manevi yeri olan Ulu Camii çevresine yapılan içkili yer düzenlemesini şiddetle kınıyor ve Burdur Belediye Başkanı’ndan ve Meclısinden halkın şikayetlerine kulak vererek bu konudaki Meclis kararlarının hepsinin iptal edilmesini talep ediyoruz.
Burdur sivil Toplum Kuruluşları
Memur Sen Burdur İl Temsilcisi Diyanet Sen Burdur Şb.Bşk. Burdur Bihder Bşk.
Murat BULUT Bünyamin ÖZDAŞ Cemil ÇİÇEK
Sağlık Sen Burdur Şb.Bşk. Burdur İHH Bşk. Eğitim Platformu Burdur Bşk.
M. Faruk OZAN Hüseyin ÇETİNKAYA Ayhan ÖZDEMİR
Tügva Burdur İl Temsilcisi İlim Yayma Cemiyeti Bşk. İnsan ve Medeniyet Hareketi
Yunus TAŞKESEN Halil ÇİÇEK Avk. Ömer BÜTÜNER
Genç İhh Bşk. Ensar Vakfı Burdur Bşk. Beşir Derneği Burdur İl Temsilcisi
Hüseyin BÜYÜKKELEŞ Ömer Faruk UĞUZ Ali VURAL
Hayrat Vakfı Burdur İl Temsilcisi Hayrat İnsani yardım Derneği Bşk. Müsiad Burdur İl Bşk.
Recep Said YILDIRIM Mehmet ÖCAL Kerim ALBAYRAK
Burdur Gülistan Eğitime Katkı Derneği Bşk. Ahlak Kültür Çevre ve Eğt.Drnğ. Emekli Memur Sen Bşk.
Alim ERYILMAZ Mehmet Serdar ALBAYRAK Afife ÖZEN