Burdur Valisi değişti İşte yeni vali Tülay Baydar Bilgihan kimdir?

Yeni Burdur Valisi olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan kimdir? Tecrübesi, kariyeri ve başarılarıyla öne çıkan Bilgihan, Burdur Valiliği görevine getirildi. Detaylar burada.

Burdur Valisi değişti İşte yeni vali Tülay Baydar Bilgihan kimdir?

2024 yılında yapılan vali atamaları, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile duyuruldu. Toplamda 16 ilin valisi görevden alınarak yeni görevlere atanırken, bazı illerdeki valilik koltuğuna yeni isimler getirildi. Bu kapsamda dikkat çeken isimlerden biri de Burdur Valisi Türker Öksüz oldu. Öksüz, vali ataması kararıyla Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atanırken, yerine Tülay Baydar Bilgihan getirildi.

Yeni Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan Kimdir?
19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan, ülkemizin deneyimli mülki idare amirlerinden biridir. Daha önce birçok önemli görevde bulunmuş olan Bilgihan, Burdur Valiliği görevine atanarak dikkat çekti. Peki, Tülay Baydar Bilgihan kimdir? Kariyeri boyunca hangi başarılara imza atmıştır?

Tülay Baydar Bilgihan kimdir?
Tülay Baydar Bilgihan, 1978 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.BF Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitiren Tülay Baydar Bilgihan, 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam adayı olarak başladı ve yaklaşık üç yıl süren bir eğitim sonrasında sırasıyla Isparta-Yenişar Bademli, Erzurum- Köprüköy, Malatya- Hekimhan, Denizli- Kale ve Babadağ, Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığı, Yalova-Armutlu Kaymakamlığı, Kayseri - Hacılar Kaymakamlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü ve Kimlik Kartları Daire Başkanlığını, 2017-2022 yılları arasında Ankara-Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürüttü.

Tülay Baydar Bilgihan, 26.08.2022 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı görevine başlamıştır. 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan, 19.09.2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valiliği görevine atandı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim Bilimleri alanındaki yüksek lisans çalışması neticesinde “İngiltere'deki Yönetim Etiği Çalışmaları” konulu tezini hazırlayan Tülay Baydar Bilgihan 2008 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi'nde ise Avrupa Birliği çalışmaları üzerine yüksek lisans yapmış ve tezini “Çevreci Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve AB'deki Demokrasi Açığı Sorunu” üzerine tamamlamıştır. Çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri de bulunmaktadır.

Tülay Baydar Bilgihan, Erzurum ili Köprüköy ilçesinde kız çocuklarının okullaşmasına dönük çalışmaları dolayısıyla 2006 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Şeref Diploması” ödülüne, Gölbaşı ilçesindeki çalışmaları nedeniyle de 2022 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SAFİTÜRK Üstün Hizmet Ödülüne” layık görülmüştür.

İyi derece İngilizce bilen Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, evli ve iki çocuk annesidir.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'a yeni vali atandı! Burdur Valilisi Tülay Baydar Bilgihan kimdir?
Burdur

Burdur'a yeni vali atandı! Burdur Valilisi Tülay Baydar Bilgihan kimdir?

2024 yılı vali atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Burdur Valisi Türker Öksüz yerine atanan Tülay Baydar Bilgihan’ın kariyeri ve başarıları hakkında detaylar burada.

Burdur Bucak Melli İncir, Kültür, Sanat ve Çelenk Festivali yapıldı
Bucak

Burdur Bucak Melli İncir, Kültür, Sanat ve Çelenk Festivali yapıldı

Melli İncir Festivaline yoğun ilgi! Sanatçılar yıktı geçti Burdur'un Bucak ilçesi Kocaaliler Beldesi'nde düzenlenen 8. İncir, Kültür, Sanat ve Çelenk Festivali, Melli İnciri'nin tanıtımıyla büyük coşku içinde kutlandı.

Burdur Gölhisar Haber - Gölhisar'da güvenlik ve değerlendirme toplantısı
Gölhisar

Burdur Gölhisar Haber - Gölhisar'da güvenlik ve değerlendirme toplantısı

Burdur Valisi Türker Öksüz liderliğinde Gölhisar İlçesinde düzenlenen güvenlik ve değerlendirme toplantısında, kurum müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri, ilçede yürütülen çalışmaları, projeleri ve güvenlik hizmetlerini ele alarak koordinasyon sağladılar.

Kış mevsimi için tedbir toplantısı gerçekleşti
Burdur

Kış mevsimi için tedbir toplantısı gerçekleşti

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında kış mevsimi trafik tedbirleri toplantısı yapıldı. Toplantıda, kış mevsimi boyunca vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri için alınacak tedbirler görüşüldü.

Vali Öksüz STK ziyaretlerine Veteriner Hekimler Odası ile devam ediyor
Burdur

Vali Öksüz STK ziyaretlerine Veteriner Hekimler Odası ile devam ediyor

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur'un tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmak için STK'larla işbirliğini güçlendiriyor.

Burdur Valisi Öksüzden İHH Derneğine ziyaret
Burdur

Burdur Valisi Öksüzden İHH Derneğine ziyaret

Burdur Valisi Türker Öksüz, İlim Yayma Cemiyeti ve İHH'nın Burdur şubelerini ziyaret etti. Yapılan çalışmalar, hizmetler ve yardım faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Öksüz, İHH'ya özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.