Karamanlı

Karamanlı’da Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Karamanlı’da robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı. Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Karakod: Karamanlı Kodluyor’ adıyla hayata geçirilen projede öğrencilere STEM ve kodlama eğitimi verilecek.

Karamanlı’da Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Karamanlı’da robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı.

Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Karakod: Karamanlı Kodluyor’ adıyla hayata geçirilen projede öğrencilere STEM ve kodlama eğitimi verilecek.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezine ait binada, Karamanlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Karakod: Karamanlı Kodluyor” robotik kodlama projesi çerçevesinde açılan atölye, 142 bin liraya mal oldu.

Öğretmenler tarafından verilen sunumu dinleyen Vali Şıldak, öğrencilerin yaptığı çalışmalarını inceledi.

Vali Şıldak yaptığı açıklamada, robotik kodlama projesinin, Karamanlı Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşların verdiği destekle hayata geçirildiğini söyledi.

Okulların modern hizmetlere kavuştuğunu dile getiren Şıldak şunları kaydetti:

“Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızın çok güzel çalışmaları var. İlimizde ve ilçelerimizde bu örnekleri görüyoruz. Hedefimiz, ilçelerimizde en az bir tane modern eğitim hizmeti veren böyle bir atölyenin kazandırılmasıdır. Bunun için de çaba gösteriyoruz. Karamanlı’da böyle bir açılışta bulunmak anlamlı. Çünkü çok başarılı okullarımız var burada. Ümit ediyoruz ki bu tür imkanlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler. Gurur duyduk. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker, projenin önceki Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak’ın büyük gayreti ile hayat geçtiğini belirtti.

Dünyanın her geçen gün küreselleştiğini ve rekabet ortamının çoğaldığını ifade eden Eker, dünya ölçeğindeki pastadan pay alabilmenin artık çok zor olduğuna vurgu yaparak, “Dolayısıyla ülke olarak çağı yakalamamız gerekiyor. Bu ve benzeri atılımlar ülkemiz açısından son derece önemli. Bu anlamda kodlama atölyemizin ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaymakam Eker, öğrencilerin 3D yazıcı ile yaptıkları Vali Hasan Şıldak’ın isminin yer aldığı isimliği Vali Şıldak’a takdim etti.

Daha sonra Vali Şıldak, yapımı tamamlanan Hakan Sevim Fen Lisesi öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Şıldak’a Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker, Karamanlı Belediye Başkan vekili Hüseyin Uğurel ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram eşlik etti.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Karamanlı'da Bey değirmeni muhteşem olacak
Karamanlı

Burdur Karamanlı'da Bey değirmeni muhteşem olacak

Bey değirmeni muhteşem olacak Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Bey Değirmeni Projesi’nin hızla devam ettiğini ve ilçeye önemli bir katkı sağlayacağını açıkladı. Proje detayları için tıklayın.

Burdur Karamanlı 'da Başkan Ver yansın etti  Çiğ süt fiyatları tepki çekiyor!
Karamanlı

Burdur Karamanlı 'da Başkan Ver yansın etti Çiğ süt fiyatları tepki çekiyor!

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, sosyal medyada süt üreticilerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti. Süt fiyatlarındaki düşüş ve ödeme süresinin uzaması nedeniyle çiftçilerin yaşadığı zorlukları paylaştı.

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken  Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı
Karamanlı

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı

kepçenin altında kalan tamirci Hasan Mavi’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken yüksekten atladığı için sağ ayak bileğinde kırık oluşan operatör Arif Ö. ise ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yerleşim alanının 300 metre uzağında! Karamanlı'da büyük tehlike!
Karamanlı

Yerleşim alanının 300 metre uzağında! Karamanlı'da büyük tehlike!

Karamanlı ilçesinde, bir mermer ocağının pasalarının döküldüğü alanda oluşan büyük çatlak ve toprak kaymaları, halk arasında büyük bir endişeye yol açtı.

Başkan çiftçilere duyurdu! Arazi yollarında kurallara uymayanlar yandı!
Karamanlı

Başkan çiftçilere duyurdu! Arazi yollarında kurallara uymayanlar yandı!

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, tarım arazilerindeki ana yolların korunması için yeni bir düzenleme hayata geçirdi.

Karamanlı eski Belediye Başkanının adı kendi eseriyle ölümsüzleştirilecek
Karamanlı

Karamanlı eski Belediye Başkanının adı kendi eseriyle ölümsüzleştirilecek

Karamanlı Belediyesi, eski belediye başkanı Ahmet Avcıoğlu'nun adını bir cevizliğe vererek anısını yaşatıyor. Başkan Avcıoğlu'nun hizmetlerini ve vefatını onurlandırmak için "Ahmet Avcıoğlu Cevizliği" projesi hayata geçirildi.