Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında “Fikir Sofrası” toplantıları devam ediyor.
MAKÜ’nün politika belgesinde yer alan konular başta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçekleştirilen fikir sofrası toplantılarının ikincisi MAKÜ’de Web of Science’da taranan dergilerde yayın üreten bir grup akademisyen ile gerçekleştirildi. Politika belgesindeki akademik performans teması üzerine
gerçekleştirilen toplantıda; alanında çok sayıda nitelikli yayın yapan akademisyenlerle “Ar-Ge kapasitesini artırmak, uluslararası yayın sayısını artırmak ve üniversitemizi prestijli üniversite sıralamalarında daha yukarı bir noktaya taşımak için ne yapabiliriz?” arayışı üzerine konuşuldu.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bugün son iki yılda Q1 ve Q2 kategorisindeki dergilerde önemli sayıda yayın yapan bir grup hocamızı davet ettik. Tabi bu kategoride yayın yapan daha birçok hocamız vardır. Buradaki arayışımız şu; üniversitemizin Ar-Ge kapasitesini artırmak,
uluslararası yayın sayısını artırmak ve üniversitemizi prestijli üniversite sıralamalarında daha yukarı bir noktaya taşımak için ne yapabiliriz? Tabi biz bir bölgesel kalkınma üniversitesiyiz. Bölgesel kalkınma misyonu bizim çok enerjimizi ve çok zamanımızı alıyor. Bu alanda çok değerli işler yapılıyor, ancak üniversiteler kendi
aralarında kıyaslanırken ne kadar yayın yaptınız, ne kadar doktora mezunu verdiniz, ne kadar proje yaptınız? genellikle bunlara göre kıyaslanıyor. Biz burada da geri kalmak istemiyoruz. Bunun için ne yapabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz. Ben göreve başladığım ilk günden itibaren işin uzmanlarıyla o konuda yetkin olan
insanlarla bir araya gelip onlardan fikri olarak beslenmek istiyorum ifadesini kullanıyorum. Sizin sahip olduğunuz bu uluslararası nitelikli dergilerde yayın yapma kültürünü, bu motivasyonu, bu yetkinliğinizi nasıl akademinin geneline yayabiliriz? Bunun için öğretim üyeliği atama yönergemizde değişiklik mi yapmak gerekiyor?
Bunun için Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) yönergemizde küçük dokunuşlar mı yapmak gerekiyor? Bunun için biz ne yapmalıyız? Nasıl bir yaklaşım ve politika içerisinde olur isek sizin gibi nitelikli yayın üreten hocalarımızın sayısını artırabiliriz? Bu konuda sizlerin görüşlerinizi, bakışlarınızı almak isteriz.
Buna göre dersimizi çalışmak isteriz. Arayışımız derdimiz bu. Bizim bildiklerimiz var, gördüklerimiz var, bilmediklerimiz göremediklerimiz var. Aslında toplantının özetle amacı bu. Sizleri dinlemek ve sizlerin görüşlerinizi de not etmek isteriz.” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda alanında nitelikli yayınlar yapan akademisyenler tek tek fikirlerini belirterek uluslararası nitelikli yayın sayısını artırmak konusunda neler yapılabilir konularında fikir alışverişi yaptılar. Tüm fikirler kayda geçti ve sonuç olarak bir eylem planı yapılmasına karar verildi.
Burdur MAKÜ’nün tanıttığı yeni mobil uygulama, öğrencilere yapay zeka destekli kariyer planlama, etkinlik önerileri ve bireyselleştirilmiş eğitim sunuyor. Detaylar için hemen tıklayın!
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin başlamasıyla birlikte fakültelerin Akademik Kurul Toplantıları yapılmaya başlandı.
Burdur Makü Gölhisar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı, Meslekî Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akredite edilerek TYÇ Logosu almaya hak kazandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Meslek Yüksekokulları bünyesindeki bölümleriyle kalite standartlarını tescilleyerek önemli bir başarıya daha imza attı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 02 – 17 Ocak tarihleri arasında final sınavlarına hazırlanacak MAKÜ öğrencilerine ders çalışmaları Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunu etüt merkezi haline getirdi.
Türkiye’de Bir İlk: MAKÜ, Cezaevini Eğitim Kampüsüne Dönüştürüyor! Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur merkezindeki cezaevini eğitim kampüsüne dönüştürüyor! Rektör Hüseyin Dalgar, projeyle ilgili detayları paylaştı. Türkiye’de bir ilk olan bu vizyoner proje, 2024’te hayata geçecek.