Burdur Mehmet Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri öncülüğünde sağlık alanında hazırlanan 4 proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.
Koordinatörlüğünü Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Polat’ın yaptığı ve 4 farklı üniversiteden katılan 10 akademisyenle birlikte hazırlanan 4 proje; TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) uhdesindeki “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
MAKÜ, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇÖMÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) akademisyenlerince oluşturulan çalışma grubunun son 3 yılda hazırladığı 10 projesi destek görmeye hak kazandı.
Çalışma grubunun 2023 1. çağrı döneminde desteklenmeye hak kazanan ilk projesi MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Şen’in yürütücüsü olduğu “II. Uygulamalı Afet Bilimleri Akademisi” oldu.
Projede yürütücülük, eğitmenlik ve düzenleme komitesi üyeliği görevlerinde bulunan ekip üyeleri Doç. Dr. Mümin Polat, Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Şen ve Öğr. Gör. Gülcihan Aybike Dilek Kart, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ı makamında ziyaret ettiler. Projeleri hakkında MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’a bilgiler veren Doç. Dr. Polat; “Projelerin hazırlık sürecinden itibaren uyumlu bir çalışma gösteren paydaş üniversitelerimizdeki meslektaşlarımıza, her aşamasında bize vermiş oldukları destekler için üniversitemiz Rektörlüğüne ve TÜBİTAK BİDEB’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burdur, Aydın, İzmir ve Çanakkale’de gerçekleştirilecek ve 3’er gün sürecek olan etkinliklerde yaklaşık 140 katılımcı; hem güncel afet ve sağlık bilimleri alanları hem de bireysel akademik gelişim süreçleri hakkında eğitimler alma imkânı bulacaklardır. Uzman eğitmenler gözetiminde çeşitli atölye ve grup çalışmaları ile güncel afet yönetimi stratejileri ve analiz yöntemleri hakkında bilgiler alacaklardır. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde proje kültürü yaygınlaşmaktadır ve proje ekibi olarak bizler de bu iklime katkı sağlama fırsatı yakaladığımız için mutluyuz.” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da MAKÜ’nün Sağlık Bilimleri alanındaki çalışmalarından ve böylesi iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektör Dalgar, konuşmasında; “Farklı üniversitelerle oluşturulan böyle verimli bilimsel etkileşimler üniversitemizdeki proje kültürüne de önemli katkılar sağlayacaktır. 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan bu 4 projeden hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimizin faydalanabilecek olması nedeniyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yönetimi olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız. Bu önemli başarı için emeği geçen tüm paydaşları ile akademisyenlerimizi kutluyor, projelerin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.