Karamanlı

Müftü Karagöz, Kaymakam ve Başkanı Ziyaret Etti

Karamanlı Müftüsü Ahmet Karagöz, 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla Kemer Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili Rabia Naçar ile Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu'nu ziyaret etti.

Müftü Karagöz, Kaymakam ve Başkanı Ziyaret Etti

Karamanlı Müftüsü Ahmet Karagöz, 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla Kemer Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili Rabia Naçar ile Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’nu ziyaret etti.

Önce Kaymakam Naçar’ı makamında imam-hatip, müezzin kayyım ve Kuran kursu öğreticilerinden oluşan heyet ile ziyaret eden Karagöz, her yıl 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, etkinliklerinin daha verimli geçmesi için her yıl bir tema seçmekte ve o konu çerçevesinde hafta kutlanmaktadır. Bu senenin teması da “Cami ve Hayat” dedi.

Etkinlikler hakkında bilgiler veren Karagöz, 04 Ekim 2019 Cuma günü saat 12.30’da Merkez Çarşı Camiinde vefat eden diyanet personeli ile camilerin yapılmasında, imar, inşa ve ihyasında emeği geçenler için mevlid-i şerif programı icra edileceğini, hafta boyunca gençlere ve bayanlara yönelik çeşitli programlar ve etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Naçar, “Camiler, kucaklayan ve kendine yöneleni asla kendi dışında bırakmayan bir yuvadır. Kadınıyla çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla, toplumun bütün kesimlerinin bu yuvada huzur bulduğu aşikardır. Camilerimiz mahallenin, köyün ve şehrin insanlarının hayat bulduğu, günde beş vakit inananların toplandığı, manevi olarak huzur bulduğumuz mekanlardır. Cami ile hayat bir bütündür. Hafta vesilesiyle bir kez daha imam-hatiplerimizin, Kuran kursu hocalarımızın, vaizlerimizin ve bütün din görevlilerimizin haftasını tekrar tebrik ediyor, programlarınızın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Daha Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’nu makamında ziyaret eden Karagöz ve beraberindekiler, Selimoğlu’na buket ve haftayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Cami ve Hayat’ adlı eserini takdim ettiler.

Başkan Selimoğlu, “Değerli din gönüllüsü imam-hatip, müezzin kayyım, Kuran kursu öğreticisi ve tüm müftülük personelimizin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. Görevde olanlara başarılar, emekli olanlara hayırlı uzun ömürler ve vefat edenlere de Allah’tan rahmet niyaz ederim.” dedi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Mevlidi Nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası başladı
Burdur

Mevlidi Nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası başladı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programları çerçevesinde ziyarette bulunan İl Müftülüğü heyetini kabul etti. Devamı haberimizde...

Burdur Karamanlı 19 Eylül 2024 Perşembe elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Karamanlı

Burdur Karamanlı 19 Eylül 2024 Perşembe elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Burdur Karamanlı 19 Eylül 2024 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Karamanlı'da elektrikler kesilecek mi? Burdur Karamanlı'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Burdur Karamanlı 12 Eylül 2024 Perşembe elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Karamanlı

Burdur Karamanlı 12 Eylül 2024 Perşembe elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Burdur Karamanlı 12 Eylül 2024 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Karamanlı'da elektrikler kesilecek mi? Burdur Karamanlı'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Burdur Karamanlı'da Bey değirmeni muhteşem olacak
Karamanlı

Burdur Karamanlı'da Bey değirmeni muhteşem olacak

Bey değirmeni muhteşem olacak Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Bey Değirmeni Projesi’nin hızla devam ettiğini ve ilçeye önemli bir katkı sağlayacağını açıkladı. Proje detayları için tıklayın.

Burdur Karamanlı 'da Başkan Ver yansın etti  Çiğ süt fiyatları tepki çekiyor!
Karamanlı

Burdur Karamanlı 'da Başkan Ver yansın etti Çiğ süt fiyatları tepki çekiyor!

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, sosyal medyada süt üreticilerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti. Süt fiyatlarındaki düşüş ve ödeme süresinin uzaması nedeniyle çiftçilerin yaşadığı zorlukları paylaştı.

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken  Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı
Karamanlı

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı

kepçenin altında kalan tamirci Hasan Mavi’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken yüksekten atladığı için sağ ayak bileğinde kırık oluşan operatör Arif Ö. ise ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.