Rektör Dalgar, Ödüllü öğrencilerle bir araya geldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör'ü Hüseyin Dalgar, Gastro Antalya 23 Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Yarışmasından madalyalarla dönen MAKÜ'lü öğrencilerle bir araya geldi

Rektör Dalgar, Ödüllü öğrencilerle bir araya geldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri 15-18 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Gastro Antalya 23 Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Yarışmasında gümüş madalya getiren yemeklerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ekibine sundular.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İlhan Avcu danışmanlığında katıldıkları yarışmada sergiledikleri performans ile 2. olarak gümüş madalya almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, ve yönetimi öğrencilerin yarışmaya katıldıkları lezzetlerin tadına baktılar.

40 ülkeden onlarca şefin ve 10 bin kişinin katıldığı organizasyona MAKÜ’lü öğrenciler 2 ayrı kategoride katıldılar. Hikmet Özel “Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı” kategorisinde; İlayda Başkaya, Berkan Gür ve Doğukan Ali Kuzoluk ise “Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” kategorisinde 2.’lik elde ederek gümüş madalya almaya hak kazanmışlardı. Öğrencilerin bu başarılarını tebrik eden Rektör Dalgar ve yönetimi Kitap Kahve Kafeteryası’nda hem öğrencilerin yarışmaya katıldıkları nar soslu soğan dolması, hünnap soslu balık katmer, safran soslu pumpkin ve ceviz ezmeli dolgulu balkabağı tatlısının tadına baktılar, hem de sevinçlerine ortak oldular.

Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Rektör Dalgar; “Öğrencilerimiz farklı alanlarda aldıkları derecelerle bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Üniversitemizde uyguladığımız uygulamalı eğitimin özellikle Türkiye’deki gastronomi bölümlerinin içerisinde çok nadir bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bize özgü ve öğrencilerimizin dört yıllık eğitim süreleri içerisinde yüzlerce yöresel, Osmanlı, Anadolu ve dünya mutfağı gibi farklı uygulamaları defalarca görüyorlar. Turizm sektöründen profesyonel aşçılar gelip, burada seminerler veriyor. Bu verilen uygulamalı eğitim; hem öğrencilerimizin mezun olduklarında sektöre adapte olmuş olarak mezun olmalarına, hem de bu tarz yarışmalarda derece almalarına olanak sağlıyor. Öğrencilerimizin yemeklerinin tadına baktık ve profesyonellere taş çıkartırcasına çok güzel lezzetler tattık. Elinize emeğinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim” açıklamasında bulundu.

Burdur Yenigün 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur son dakika feci kaza! Trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı var
Burdur

Burdur son dakika feci kaza! Trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı var

Burdur-Fethiye karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Trafik kazası detayları haberimizde...

Son dakika haberi! Burdur'da başkana suikast girişimi
Bucak

Son dakika haberi! Burdur'da başkana suikast girişimi

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya beldesinde, Başkan İlkay Güngör'e düzenlenen suikast girişimi engellendi.

Burdur Gölhisar’da Baba ve Oğul Kurşun Yağmuru
Gölhisar

Burdur Gölhisar’da Baba ve Oğul Kurşun Yağmuru

Gölhisar’da Baba ve Oğul Kurşun Yağmuruna Tutuldu Bugün saat 19.00 sularında Gölhisar merkezde yaşanan silahlı saldırı, ilçe...halkını şok etti

Burdur Antalya karayolunda araç yangını korkuttu
Burdur

Burdur Antalya karayolunda araç yangını korkuttu

Burdur Antalya karayolu üzerinde araç yangını çıktı. Araç yangını ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bucak'ta kaza 1 kişi yaralandı
Bucak

Bucak'ta kaza 1 kişi yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde aracın dereye düşmesi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Bucak'ta meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Bucak'ta otomobilde yangın çıktı
Burdur

Bucak'ta otomobilde yangın çıktı

Son Dakika Burdur ili Bucak ilçesinde çıkan oto yangınında bir araç hasar gördü.