Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş beraberinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Sayın Mehmet Ali Kahraman ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti ile birlikte, geride bıraktığımız hafta yapılan "Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri" konulu toplantıda dile getirilen görüş ve öneriler ile alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü çevresinde yerinde incelemede bulundular.
Alan çalışması sırasında Vali Arslantaş ve Genel Müdür Kahraman'a, Tabiat Varlıklarını Korum Genel Müdürlüğü Yatırım Projeler Daire Bşk. Dr. Beyhan Oktar, TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Servet Altay, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Yeşilova Kaymakam Vekili Mustafa Caner Culukar, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, MAKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İskender Gülle, Doğa Koruma ve Millî Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alaçatlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ve Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyınu Başkank Nuri Yıldırım eşlik etti.
Geride bıraktığımız hafta Salda Gölü'nü gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakmak için neler yapılması gerekiyor değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak üzere toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin geniş katılımıyla gerçekleşen "Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri Konulu" toplantıya başkanlık eden Vali Arslantaş bugün de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen heyetle birlikte geçen haftaki toplantıda alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü ve çevresinde yerinde incelemede bulundular.
Alan çalışmasına Kayak Merkezi yolundan başlayan heyet, Salda Gölü'nü kuşbakışı olarak gören bu yoldan göl ve çevresini incelediler.
Devamında ise Gölün çevresini gezen heyet toplantıda dile getirilen konularda, alan incelemesi yaparak, karşılıklı değerlendirmede bulundular.
Vali Arslantaş, yaptıkları alan çalışmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; her bir görüş ve önerinin, dile getirilecek fikrin önemli ve değerli olacağı düşüncesiyle geniş katılımla bizzat tarafından yapılan Salda Gölü toplantısında, konuşulan konuları değerlendirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelen heyetle birlikte Salda Gölü çevresinde Alan çalışması yaptıklarını belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte yakın koordinasyon içerisinde, büyük bir çevre hassasiyetiyle yürütülen çalışmalarda önceliklerinin Salda Gölü ve Çevresinin koruma kullanım dengesi içerisinde, doğal halini koruyarak bu eşsiz mirası gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak olduğunu vurguladı.
Toplantıda dile getirilen bütün görüş önerilerin çözümlenerek rapor haline getirildiğini belirten Vali Arslantaş, bu rapor doğrultusunda bugün yaptıkları alan çalışmasının yanı sıra raporun ilk fırsatta bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanımıza sunulacağını ifade etti.
Salda Gölü Bilim Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kuruldu. Doğa koruma ve bilimsel araştırmalara katkı sunacak merkezin detayları burada.
Burdur'da bulunan Salda Gölü çevresine getirilen 5 erkek, 18 dişi kızıl geyik Eşeler Yaylası'na salınmıştı. Buraya salınan geyiklerin çiftleşip üreyerek
Salda Gölü hakkında her şey! Giriş ücreti, otelleri, kamp alanları, derinliği, çevre kirliliği, kuruma tehlikesi ve araç yasakları hakkında en güncel bilgiler. Salda Gölü'nü keşfetmek için rehberimizi okuyun.
Salda Gölü'nün benzersiz jeolojik yapısı, kamp alanları, otelleri, yüzme imkanları, UNESCO başvurusu, NASA araştırmaları ve çevre kirliliği hakkında her şey. Salda Gölü'ne ulaşım ve drone çekimleriyle bu doğal cenneti keşfedin.
Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü semaları 2024 yılının en büyük ve parlak ayı "Süper Mavi Ay" ile aydınlandı.
Burdur Valisi Türker Öksüz, Salda Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu ve bölgenin kış turizmi ve yayla turizmi açısından potansiyelini değerlendirdi.