“SANSÜRSÜZ BAYRAM OLARAK KUTLAMA ŞANSINIZ KALMADI”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda İstasyon Park’ta düzenlenen kahvaltıyla basın mensuplarını ağırladı.

“SANSÜRSÜZ BAYRAM OLARAK KUTLAMA ŞANSINIZ KALMADI”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda İstasyon Park’ta düzenlenen kahvaltıyla basın mensuplarını ağırladı.

Düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP İlçe Başkanı Sıdıka Gül Oğuzkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ve basın mensupları katıldılar. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kahvaltıda yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün basına olan inancı ve basının üzerindeki misyonuna dikkat çekerek, bugünün sansürsüz bayram olarak kutlanma şansının olmadığına vurgu yaptı.

“LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ YIL DÖNÜMÜ”

Başkan Ercengiz, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın olmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedinin alındığı Lozan Barış Antlaşması’nın kabulünün 96. yılını da hatırlatarak, “Zaman zaman siyasi polemik konusu olan bu antlaşma, aslında bu ülkenin bir çok prangasından kurtulduğu ve cumhuriyetin ilanından hemen önce, geçmişe dair bir çok baskıyı ortadan kaldırdığı bir antlaşmadır. Bu anlamda da bu antlaşmada emeği geçen başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ ye ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BURDUR GAZETECİLER DERNEĞİ 30 YAŞINDA”

Burdur Gazeteciler derneğinin 30. yıldönümünü de kutlayan Başkan Ercengiz, “1989 yılında kurulan cemiyetimiz, 30 yıldır kesintisiz, cemiyet varlığında, örgütlü bir yapı anlayışı içersinde ve belli bir disiplinle görevini yapmakta. Gerçekten demokrasinin ciddi anlamda 4. gücü olarak bizlerin, seçilmişlerin arkasında durmaktadır. Bizler iktidarda, muhalefette basın aracılığıyla fikirlerimizi halka ulaştırıyoruz. Elbette bizleri eleştirenler, bizlerle ilgili düşüncelerini ortaya koyanlara zaman zaman hak etmediğimizi düşünerek üzülebiliyoruz. Neticede demokrasi anlayışını, basınımız içerisinde görebilmek ve cevap hakkını da sizlerden alabilmek bizim açımızdan çok önemli.” Dedi.

“BUGÜN 134 GAZETECİMİZ TUTUKLU”

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.” Sözleriyle basına olan inancı ve basının üzerindeki misyonuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “ Ulu Önder Atatürk, neredeyse 100 yıl öncesinde basının öneminin ve basın özgürlüğünün altını çize çize vurgulayarak bizlere aktarmış oluyor. Bu ülkede evet sansür ortadan kaldırıldı ama “istersen yaz!” “ Yazabiliyorsan yaz!” denilen bir süreci yaşıyoruz. Bugün 134 gazetecinin tutuklu olması, dünya basın liginde 157. sırada olmamız ve sendikalaşmanın basın açısından hala uygun zemin içersinde olmaması gibi sorunlara hala çözüm bulunamamıştır. Özellikle yerel basının ancak resmi ilanlarla yaşayabilir durumda olması ve kontrolsüz olan bir sosyal medya gazeteciliği, maalesef son dönemde basınımızı oldukça sıkıntıya sokmuş görünüyor.” Şeklinde konuştu

 “MAHKÛM EDİLEN GAZETECİLER %47 ARTARKEN, BERAT EDENLERİN SAYISI %51 AZALDI”

Bugün’ün verilerini aktaran Başkan Ercengiz, 1 yılda 1732 gazetecinin işsiz kaldığına dikkat çekerek “Bu gün Türkiye’de son 8 yılda, 2009’dan 2017’ya kadar 5898 gazeteciden 1526’sının yargılama sonucu mahkûm olduğunu, 2010 yılında mahkûm olan gazeteci sayısı bir önceki yıla %47 artarken, beraat edenlerin sayısının da %51 azaldığını görüyoruz. Gazetecinin bildiklerini yazamadığı bir ortamda basını 111 yıl önce özgür kılmış olsanız bile, bugünün sansürsüz bayram olarak kutlama şansınız maalesef kalmıyor. Ama biz şuna inanıyoruz. Demokrasinin 4. gücü olan basının emekçileri sizler ve demokrasiye inanan bizlerle birlikte, herkesin hak ettiği özgürlüğü, dayanışmayı ve insanımızın haber alma hakkını hep birlikte onlara ulaştıracağız. Yerel basınımıza teşekkür ederek, bizden sizlere ulaştırılan haberleri yurttaşa ulaşmasında bu güne kadar bir engelle karşılaşmadık. Bu anlamda sizlere gönülden teşekkür ediyor, bayramınızı kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Kahvaltı sonrasında toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur TOKİ sakinlerine Aydınlatma Müjdesi Başkan Ercengiz'den geldi
Burdur

Burdur TOKİ sakinlerine Aydınlatma Müjdesi Başkan Ercengiz'den geldi

Başkan Ercengiz, TOKİ sakinlerine müjdeyi verdi Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Yatırım Direktörü Serkan Kükrek, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Planlama Müdürü Nazmi Türker Erbil ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Özgür Bulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti.

Burdur Belediyesi Kaçak Suyla Mücadelesin bakın neler oldu
Burdur

Burdur Belediyesi Kaçak Suyla Mücadelesin bakın neler oldu

Burdur'da kaçak suyla mücadele başarısı, Milyonlarca liralık faturalar... Burdur Belediyesi'nin kaçak suyla mücadelesi sonucu önemli bir başarı elde edildi. Su tüketimi azaldı, kaçak aboneler tespit edildi ve milyonlarca lira tasarruf sağlandı.

Burdur Belediye Meclisinde Başkan Ercengiz'den Geçmişe Dair Bilgilendirme yaptı
Burdur

Burdur Belediye Meclisinde Başkan Ercengiz'den Geçmişe Dair Bilgilendirme yaptı

Burdur Belediye Meclisi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla Gazi Caddesi'nin tek yön yapılması ve ücretli otopark uygulamasını komisyona havale etti. Detaylar için tıklayın.

CHP Genel Başkanı CHP li 21 il belediye başkanlarını Burdur'da Topladı
Bucak

CHP Genel Başkanı CHP li 21 il belediye başkanlarını Burdur'da Topladı

Özgür Özel Burdur'da! 21 belediye başkanı bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da 21 belediye başkanı ile düzenlenen toplantıda tecrübe paylaşımları yapıldı ve belediyeler arası dayanışma vurgulandı. Toplantıda Burdur'un su sorunları ve Burdur Gölü'nün kuruması ele alındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek
Burdur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek

Özgür Özel, Burdur'da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek Burdur, 1 Ağustos'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve 20 CHP'li belediye başkanını ağırlayacak. Tarım ve yerel yönetimler temalı toplantıda tecrübe paylaşımı yapılacak.

Başkan Ercengiz'den Kayseri Olayına Sert Tepki! "Artık bu misafirlik yeter"
Burdur

Başkan Ercengiz'den Kayseri Olayına Sert Tepki! "Artık bu misafirlik yeter"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kayseri'de yaşanan menfur olay hakkında yaptığı açıklamada mülteci ve sığınmacı sorununa dikkat çekti. Ercengiz, çözüm için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.