Sürücüler artık bu rakamdan hızlı süremeyecek

2024 yılı için Türkiye'de trafikte yeni bir dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, otoyollarda ve şehir içi yollarda hız sınırlarını yeniden düzenliyor.

Sürücüler artık bu rakamdan hızlı süremeyecek

Türkiye'de trafikte yeni bir dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, 2024 yılı için otoyollarda ve şehir içi yollarda hız sınırlarını yeniden düzenliyor. Geçmişte yapılan düzenlemelerle bazı otoyollarda hız limitleri artırılmıştı. Edirne-İstanbul, İstanbul-Ankara ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa gibi otoyollarda hız sınırları 120 km/s'den 130 km/s'ye çıkarılmıştı. Şimdi ise yeni düzenlemelerle, yolların durumuna göre özel hız limitleri belirlenecek.

Hız Sınırlarında Yeni Düzenleme

2024 yılı için trafikte ve otoyollarda hız sınırları yeniden belirleniyor. İçişleri Bakanlığı, hız sınırlarını artırarak trafikte güvenliği ve akışı iyileştirmeyi planlıyor. Geçmiş düzenlemelerde, Edirne-İstanbul ve İstanbul-Ankara otoyollarında hız sınırları 120 km/s'den 130 km/s'ye yükseltilmişti. Ayrıca, Kuzey Marmara otoyolunda hız sınırı 140 km/s'ye çıkarılmıştı. Yeni düzenlemelerle birlikte, yolların özelliklerine göre özel hız limitleri belirlenecek ve şehir içi hız sınırları konusunda da çalışmalar tamamlanacak.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yapılan düzenleme sonrasında, Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarında mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 130 km/s’ye yükseltilmişti. Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/s olan hız sınırı 140 km/s’ye çıkarılmıştı.

Özel Hız Limitleri ve Şehir İçi Düzenlemeleri

Türkiye'de yeni yapılan otoyolların devreye girmesiyle hız sınırları bir kez daha gözden geçirildi. İçişleri Bakanlığı, yeni düzenlemeye gidileceğini açıklarken, yolların durumuna göre Türkiye genelinde standart bir uygulama yerine, her yolun kendine özgü hız limitleri belirlenebileceğini ifade etti. Şehir içi hız sınırları konusunda da çalışmalar sürerken, bayramdan sonra tüm bu çalışmaların sonlandırılarak nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Sürücüler İçin Önemli Değişiklikler

Sürücüler için hız sınırlarının yeniden belirlenmesi, trafikte daha güvenli ve düzenli bir akış sağlamayı amaçlıyor. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda, yeni hız sınırları ile birlikte yolların durumu ve güvenlik önlemleri dikkate alınarak daha esnek ve uygun hız limitleri uygulanacak. Bu yeni düzenlemelerle birlikte sürücüler, hız limitlerine dikkat ederek hem kendi güvenliklerini hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamış olacaklar.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Tatil dönüşü ceza yemeyin! Bu yollarda ortalama hız tespiti var!
Burdur

Tatil dönüşü ceza yemeyin! Bu yollarda ortalama hız tespiti var!

Türkiye'de karayollarında uygulanan Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi ve belirlenen hız limitlerini öğrenin. Detaylar haberimizde...

Ortalama hız ihlal tespitine yakalanmayın! İşte araçların hız limitleri
Burdur

Ortalama hız ihlal tespitine yakalanmayın! İşte araçların hız limitleri

Burdur'da son günlerde en çok merak edilen ortalama hız ihlal tespit sistemi hız sınırı süratlerini sizler için derledik.

Bucak'taki trafik kazasından acı haber! Genç adam hayatını kaybetti
Bucak

Bucak'taki trafik kazasından acı haber! Genç adam hayatını kaybetti

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında yaralanan sürücüden acı haber geldi. Detaylar haberimizde...

Burdur son dakika feci kaza! Trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı var
Burdur

Burdur son dakika feci kaza! Trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı var

Burdur-Fethiye karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Trafik kazası detayları haberimizde...

Bucak'ta direksiyon hakimiyetini kaybeden araç takla attı
Bucak

Bucak'ta direksiyon hakimiyetini kaybeden araç takla attı

Burdur'un Bucak ilçesinde akşam üzeri meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Burdur Bucak trafik kazası haberi detayları burada...

Bucak'ta kaza 1 kişi yaralandı
Bucak

Bucak'ta kaza 1 kişi yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde aracın dereye düşmesi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Bucak'ta meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.