Taceddin Akbaş, Bucak Ziraat Odası'nın Ankara ziyaretine dikkat çekti

Taceddin Akbaş, Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özel ve beraberindeki heyetin, Ankara'da bir dizi ziyaretini köşe yazısında değerlendirdi.

Taceddin Akbaş, Bucak Ziraat Odası'nın Ankara ziyaretine dikkat çekti

BUCAK ZİRAAT ODASI, YERİNDE BİR ‘ANKARA ZİYÂRETİ’ YAPMIŞ

Burdur Ziraat Odası’nın veya diğer ilçe ziraat odalarının benzer bir girişimleri veya çalışmaları var mı yok mu bilmiyorum ama Bucak Ziraat Odası Yönetiminin oldukça kalabalık bir heyetle Ankara’ya bir çıkarma yaparak genelde İlimizin, özelde de İlçelerinin zirai meseleleriyle alâkalı olarak oldukça geniş kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunduklarını biliyorum…

Yani Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilâl Özel ve Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile birlikte Meclis Başkanı Mustafa İleri ve Meclis üyelerinden oluşan kalabalık bir heyetle Ankara’ya giden Ziraat Odası Yöneticileri; Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz ve İzzet Akbulut’u TBMM’deki makam odalarında; ayrıca Tarım ve Orman eski Bakanı ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı (aynı zaman da hemşerimiz) Kâmil Özcan’ı ziyaret etmiş ve ziyarette Burdur’un zirai meselelerini görüşmüşler. Bucak Ziraat Odası Yöneticileri ayrıca Antalya Milletvekili Avukat Mustafa Köse’ye de bir nezâket ziyaretinde bulunmuşlar ve Kendisiyle “Bitkisel Üretim ve Hayvancılığın ülke ekonomisindeki yeri, kırsal refahın gelişmesine verdiği katkıları ve sürdürülebilirliği noktasında nelerin yapılması gerektiğini” görüşüp değerlendirmişler…

Ziyâret hakkında kısa bir açıklama yapan Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve Meclis Başkanı Mustafa İleri, “Tarıma dair sohbetlerin gerçekleştirildiği bu ziyaret imkanını bize veren tüm vekillerimize ve hemşerilerimize teşekkür ederiz…” demişler.

KEŞKE TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI VE AYNI ZAMANDA HEMŞERİMİZ OLAN PROF. DR. AHMET GÜMEN’İ DE ZİYARET ETSELERDİ!

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ile Meclis Başkanı Ankara’ya kalabalık bir heyetle giderek İlimizin milletvekilleri yanında Antalya Milletvekili, eski Tarım ve Orman Bakanı ve şu anki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı; hemşerimiz ve Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı’nı ziyâret ederek genelde İlimizin, özelde de Bucak ilçemizin zirai meselelerini, ziraatla ilgili nelerin yapılabileceğini, mevcut ve muhtemel problemlerini görüşmüşler. Dolayısıyla da tam yerinde ve zamanında bir Ankara ziyareti gerçekleştirmişler. Ancak, bundan 20 gün kadar önce doğum yeri İlimize gelerek Vali, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ve Üniversitemizin uzman hocalarıyla İlimiz de 2 gün boyunca kalarak tarım, hayvancılık ve ziraat konularını masaya yatıran, mevcut problemlerin çözüm yollarını görüşen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve hemşerimiz Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ya unutmuşlar ya da yerinde bulamamışlar! Yani, Bucak Ziraat Odası Heyeti, sahasında uzman (Veteriner Hekim) ve Bakan Yardımcısı da olan Ahmet Gümen’i de ziyâret etmesi hem yerinde, hem verimli, hem de şık olurdu… Ama her nedense olmamış! ‘Bir dahaki sefere o da olur inşaAllah…’ diyelim…

Hâsılı; bence Bucak Ziraat Odası’nın Ankara çıkarması tam zamanında ve yerinde yapılmış bir ziyâret olmuş… Çünkü, dünya ve ülke genelinde olduğu gibi, bölgemizde, il genelimizde ve oldukça uzun bir süredir hüküm süren kuraklık, yaşanan iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi olaylar dünya genelinin olduğu gibi bir tarım ülkesi olan Ülkemizin bölgemizin, ilimizin ve ilçelerimizin tarımını-ziraatçiliğini de tehdit ediyordu… O nedenle, ben böyle zaman ayarlı, çok kapsamlı ve oldukça geniş katılımlı ziyaret ve görüşmelerin diğer meslek odalarımızın ve sivil toplum teşkilatlarımızın da (STK) başlarına!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

İLK İNSAN (ÂDEM A.S) ÇİFTÇİYDİ…

MİLLÎ EKONOMİNİN TEMELİ ZİRAATTİR…

HARMANI OLMAYANIN DERMANI OLMAZ…

TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA

YÜZÜ OLMAZ… TOPRAK, DÖKÜLEN HER

DAMLA ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI VERİR…

ZARARLI DEDİĞİMİZ OTLAR, ‘KİMBİLİR’

YARARI ‘HENÜZ’ BİLİNMEYEN OTLARDIR…

Anonim ve atasözlerinden seçmeler

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Bucak Haber -  Bucak Ziraat Odası'nda TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi!
Bucak

Burdur Bucak Haber - Bucak Ziraat Odası'nda TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi!

Bucak Ziraat Odası, 14 Mart Perşembe günü Antalya Bölge Müdürlüğü personelleri ile birlikte "Bitkisel Ürün Sigortaları Tekamül Eğitimi" düzenliyor.

Burdur Bucak  Haber - Başkan Bilal Özel'e Başkan Büyükçetin'den ziyaret
Bucak

Burdur Bucak Haber - Başkan Bilal Özel'e Başkan Büyükçetin'den ziyaret

Antalya ili Korkuteli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri BÜYÜKÇETİN Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL'İ makamında ziyaret etti.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.
Burdur

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.

Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kötü niyetli kişilerin, şimdi de çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürdüklerini açıklayan Başkan Özel, çiftçilerin çok dikkatli olmasını isted

ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçiler ikramiyeden mahrum mu?
Burdur

ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçiler ikramiyeden mahrum mu?

7464 sayılı kanunla çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiyenin, ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçileri kapsamamasının mağduriyet yaratacağı belirtiliyor.

Bucak Ziraat Odası yönetimi TBMM' de
Burdur

Bucak Ziraat Odası yönetimi TBMM' de

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özel, Başkan Yardımcısı Ahmet Özcan, Meclis Başkanı Mustafa İleri, Meclis Üyeleri Murat Sarı, Süleyman Ay, Mehmet Besler, Ahmet Ali Çetiner, Mustafa Güneş, Rıza Çavuş, Himmet Ertekin, Mehmet Turan, İsmail Kayabaş, Mehmet Özkan ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Bilal Özel ve meclisi Ankara'da
Burdur

Başkan Bilal Özel ve meclisi Ankara'da

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal ÖZEL, Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZCAN, Meclis Başkanı Mustafa İLERİ, Meclis Üyeleri Murat SARI, Süleyman AY, Mehmet BESLER, Ahmet Ali ÇETİNER, Mustafa GÜNEŞ, Rıza ÇAVUŞ, Himmet ERTEKİN, Mehmet TURAN, İsmail KAYABAŞ, Mehmet ÖZKAN ve Genel Sekreter Mustafa MUTLU Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.