Taksiciler ayaklandı Zamları ve yeni durakları protesto ediyor!

Burdur'da taksiciler, yeni taksi durağı ve plakalarına karşı çıkarak kontak kapatma eylemi düzenliyor. Zamları ve ekonomik zorlukları protesto ediyorlar. İşte detaylar...

Taksiciler ayaklandı Zamları ve yeni durakları protesto ediyor!

Burdur'da taksiciler, yeni taksi durağı ve plakalarına karşı çıkarak kontak kapatma eylemi düzenliyor. Zamları ve ekonomik zorlukları protesto ediyorlar.

Burdur’da, encümen kararıyla yeni taksi durağı açılacağı ve araç plakalarının dağıtılmaya devam edileceğinin haberini alan taksiciler, Burdur’un küçük bir yer olduğunu ve içerisinde tam 128 taksinin bulunduğu, bu sayının bile Burdur’a fazla olduğunu belirterek Burdur Belediyesi tarafından yeni durak açılması ve yeni taksi plakalarının dağıtılmaya devam edilmesine karşı çıktıklarını belirterek kontak kapatma eylemi yaptılar.

Taksiciler Yeni durak açılması, plaka verilmesi ve akaryakıta yapılan zamları protesto etti. Taksiciler adına konuşan Levet Yiğit, “Son dönemlerde özellikle başta akaryakıt, motorlu taşıtlar vergisi, araç trafik sigortaları ve buna benzer sayabileceğimiz birçok kalemde yüzde 300 civarında zamlarla karşı karşıya kaldık. Geçen sene 3 bin lira ile 4 bin liraya yaptırdığımız trafik sigortaları bu sene karşımıza 15-16 bin lira civarında geldi. SGK ve Bağ-Kur primlerimiz hat safhada arttı. Yapılandırmaya girsek de ya yapılandırmayı yatırmak zorunda kaldık, diğerini boş bırakmak zorunda kaldık. Borcumuz gün geçtikçe artmaya başladı. Burdur genelinde ticari taksi sayısının nufüs oranına göre çok fazla olması müşteri potansiyelinin az olması bizleri biraz daha kazanç durumunda yok seviyeye kadar indirdi. 128 aracımızın yaklaşık yüzde 80’inde SGK ve Bağ-Kur’dan kaynaklı ve vergi dairesinden kaynaklı hacizler bulunmakta. Meslektaşlarımızın çoğu bu konudan dolayı muzdarip ve her gün korku içerisinde. Burdur taksicileri olarak Devlet yetkililerinden talebimiz nasıl ki işçi ve memurlara enflasyon oranında zam verildiyse biz küçük esnaflara da ama Bağ-Kur, ama SGK, ama trafik sigortaları konularında desteklemelerini istiyoruz. Buradan Belediye Başkanımızdan bir talebimiz var, az önce bahsettiğimiz gibi Burdur genelinde ticari taksi sayısının nufüs oranına göre çok fazla olması müşteri potansiyelinin az olmasından dolayı bizler çok zoruk çekmekteyiz, yeni plakalar yeni duraklar açılmasını istemiyoruz. Her açtığınız durak ve her verdiğiniz plaka bizlere zarar veriyor.” dedi.

Burdur Otagarı'nda toplanan taksiciler, Şeker meydanına kadar konvoy yaparak zamları da protesto etti. Zamlardan etkilendikleri için zor durumda olduklarını belirten taksiciler Bağ-Kur, SGK, trafik sigortaları gibi konularda destek beklediklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Haber - Şimşek Taksicilerle Buluştu
Bucak

Burdur Haber - Şimşek Taksicilerle Buluştu

AK Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, Burdur'un şehir içi ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla taksici esnafıyla bir araya geldi.

YOLCUNUN TANIDIKLARI TARAFINDAN DARP EDİLEN TAKSİCİ HASTANELİK OLDU
Burdur

YOLCUNUN TANIDIKLARI TARAFINDAN DARP EDİLEN TAKSİCİ HASTANELİK OLDU

Burdur'da darp edilen taksici yaralandı

Bucak'ta Dolmuş Ücretlerine Zam Geldi: İşte Yeni Fiyatlar
Burdur

Bucak'ta Dolmuş Ücretlerine Zam Geldi: İşte Yeni Fiyatlar

Burdur'un Bucak ilçesinde dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarife ile birlikte büyük tarifeye 2 TL, öğrenci tarifesine ise 2 TL zam geldi.

Burdur Bucak Haber - Bucak'ta Halk Ekmeğe Zam Yok
Bucak

Burdur Bucak Haber - Bucak'ta Halk Ekmeğe Zam Yok

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'ın talimatıyla Halk Ekmek fiyatlarında değişiklik yapılmıyor. Sağlıklı ve ekonomik halk ekmeği, Bucaklı vatandaşlara 6 TL'den sunulmaya devam ediyor. Başkan Ünal, hemşerilere uygun fiyat ve kalitede ekmek üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Burdur Haber - Burdur'da Ekmek Fiyatı Zamlandı!
Burdur

Burdur Haber - Burdur'da Ekmek Fiyatı Zamlandı!

Burdur'da 7,5 TL'ye satılan ekmeğin fiyatı 19 Şubat Pazartesi gününden itibaren 10 TL'ye yükseldi. Zammın gerekçesi olarak artan maliyetler gösterildi.

Burdur Haber - Yaptırmamanın Cezası Ağırlaştı Yeni zam yürürlükte
Burdur

Burdur Haber - Yaptırmamanın Cezası Ağırlaştı Yeni zam yürürlükte

Zorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde yüzde 10 zam yapıldı. 1 Şubat'tan itibaren geçerli olan zammı yaptırmayan sürücülerin araçları trafikten men edilecek. Detaylar haberimizde...