Vekil Akbulut Başkan Yusuf Geyikle bir araya geldi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili İzzet AKBULUT'A Burdur için güncel öneri ve taleplerini iletti.

Vekil Akbulut Başkan Yusuf Geyikle bir araya geldi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili İzzet AKBULUT'A Burdur için güncel öneri ve taleplerini iletti.

CHP Burdur Milletvekili AKBULUT, BUTSO Başkanı KEYİK'i makamında ziyaret etti. BUTSO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette yapılan görüşmede Burdur'u ilgilendiren güncel gelişmeler detaylarıyla ele alındı.

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, Milletvekili İzzet AKBULUT'a; BUTSO'nun düzenlediği çalıştayın ardından sonuçlanan vergi önerileri, tarım, hayvancılık, çiftçilik, ticari krediler, ev sahibi- kiracı düzenlemeleri, Orta Vadeli Programlar (OVP), enflasyon, vergi sistemi, imar revizyonu ve bu konuda BUTSO'nun yaptığı tüm çalışmalar, galericiler, mobilyacılar sitesi, Alış Veriş Merkezi (AVM), MAKÜ İstiklal Yerleşkesi ile Manastır Kavşağı ve Erenardıç Mevkii arasındaki coğrafi gelişim ve yayılma konuları, şehir planı kent merkezindeki mevcut cadde ve binaların yetersizliği- darlığı, tarımda kullanılan su ve içme suyu rezervi, Yeni Bir Burdur Planı, kent merkezinin doğu- batı, kuzey- güney yönündeki yerleşim artışı ve deprem fay hatları, Küçük Sanayi Sitesinin genişlemesi gerektiği, Teşvik Bölgesinin en az 5. Bölge olması gerektiği, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere Bakanlıklarda yaşanan bürokratik engeller, madencilik artıklarının değerlendirilmesi, mermerin blok satışı, Aile Anayasası ve bu kapsamda Türk Ticaret Kanununda düzenlemeler yapılması gerekliliği, katılımcı olarak Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, STK Başkanlarının da yer aldığı Ortak Akıl Toplantıları hakkındaki talep ve önerilerini iletti.

Başkan KEYİK, Milletvekili AKBULUT'a OSB'lerde vardiyalı ve istihdam artıran firmaların Burdur'da faaliyete geçmesi, üçüncü OSB alanı önerileri, Burdur için yeni bir fuar alanı veya Göller Bölgesi Fuar Alanı yapılması, mesleki kümelenmeler, Gölhisar- Çavdır bölgesi ağırlıklı olmak üzere domatesin 4 mevsim değerlendirilebileceği Salça Fabrikası kurulması, meyve ve sebzelerin ekonomik katkısının artırılması için Kurutma- Paketleme Fabrikası, Lojistik Köy Projesi, Tren Seferleri için yatırım ve ekonomik altyapının planlaması, Burdur Gölündeki su çekilmesi ve kuraklık için çözüm önerileri, gölün çekilen kısımlarına zararsız mermer- maden atıklarının doldurulması, çekilen bölgede susuz tarıma ağırlık verilmesi, göle, enerjisini güneş panellerinden sağlanan ve yer altı su borularıyla aktarılan Manavgat suyunun bir bölümün şarj edilmesi, Ulucami ve Yukarı Pazar mevkiinin eski canlılığına kavuşturulması için yukarı Pazar esnafının görüşlerinin alınması, tren raylarının kaldırılması, Kadın Girişimciler için ana caddelerin belirli saatlerde kapatılıp sergi imkanı sağlanması, Otogar mevkiine AVM kurulması ve bu merkezde yerel esnafın daha fazla yer alması, yol kenarına kurulacak AVM ile yol turizmden de ekonomik fayda sağlanması, Ulucami çevresinin ve Yukarı Pazarın mimari düzenlemelerle turizme açılması ve diğer sosyoekonomik konulardaki önerileri aktardı.

Milletvekili AKBULUT da her bir öneriyi değerlendireceğini, siyasi tartışmalardan uzak bir şekilde taleplerin çözümlenebilmesi için çalışmalarda bulunacağını belirterek, Başkan Yusuf KEYİK'e öneri ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan KEYİK de Milletvekili AKBULUT'a ziyareti için teşekkürlerini dile getirerek, Burdur'un ekonomik gelişimi ve kalkınması için daha sık bir araya gelinmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un Temmuz ayı ihracat  açıkladı
Bucak

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un Temmuz ayı ihracat açıkladı

Türkiye geneli rakamlar yükseldi! Burdur'da ihracat düştü BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un Temmuz ayı ihracat hacminin geçen yıla göre %23,1 azalarak 17 milyon 607 bin 130 dolara düştüğünü açıkladı.

Yusuf KEYİK: "4 Yıllık Seçimsiz Süreci Fırsata Çevirmeliyiz"
Burdur

Yusuf KEYİK: "4 Yıllık Seçimsiz Süreci Fırsata Çevirmeliyiz"

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, düzenlediği iftar programıyla meclis üyelerini ve Burdur protokolünü bir araya getirdi.

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat
Burdur

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı basın toplantısında 2023 yılında Burdur'da 251 milyon 134 bin 672 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, odanın 2023 yılı faaliyet raporu da basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Burdur'da Raylı ulaşım sistemi memnuniyet verici
Burdur

Burdur'da Raylı ulaşım sistemi memnuniyet verici

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'da şehir içi raylı ulaşım sistemi kurulmasına yönelik çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde...

Ev ekonomisine destek veren 9 farklı kurs
Burdur

Ev ekonomisine destek veren 9 farklı kurs

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Kasım ayından itibaren çeşitli branşlarda kurslar düzenleyerek ev ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

BUTSO Başkanı Yusuf KEYİK: Asgari Ücretteki Artışla İşverenlere Destek Olunmalı
Burdur

BUTSO Başkanı Yusuf KEYİK: Asgari Ücretteki Artışla İşverenlere Destek Olunmalı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu