Burdur

Milletvekili Göker Şeker Fabrikasında Çalışan Taşeron İşçileri Sordu

CHP Burdur MilletvekiliDr. Mehmet GÖKER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şeker fabrikalarında çalışan işçiler hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Milletvekili Göker Şeker Fabrikasında Çalışan Taşeron İşçileri Sordu

CHP Burdur MilletvekiliDr. Mehmet GÖKER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şeker fabrikalarında çalışan işçilerhakkında yazılı soru önergesi verdi.

-Taşeron olarak çalışanlara neden kadro vermiyorsunuz?
4 Aralık 2017 tarihinde çıkarılan 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi statüsünde kadroya alınmasının kararlaştırıldığını ancak şeker fabrikalarında çalışan işçilerin bu kapsamın dışında bırakıldığını belirten GÖKER,“Kamuda tek bir taşeron işçi kalmayacak sözü verilmiş olmasına rağmen şeker fabrikalarında yıllardır geçici işçi statüsünde çalışan kampanya ve mevsimlik işçiler kadroya alınmamıştır” dedi.

2019 yılının son günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınan izinle İŞKUR aracılığı üzerinden, Şeker Fabrikaları Anonim Şirketine 3 farklı ilanla 1500 işçi alımının yapılacağı duyurulduğunu söyleyen CHP’li Vekil, “Taşeron olarak yıllardır memur gibi çalıştırılan personele kadro verilmemesi bir yana, 2021 yılında sözleşmelerinin yenilenmeyeceği konuşulmaktadır. Üretimin sürdürülebilirliği, çalışma barışı ve istihdam açısından çok önem arz eden bu husus yürütme organı tarafından göz ardı edilmiştir” diyerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir takım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Şeker fabrikalarında çalışan işçilerin asli kadroya geçirilmemesinin gerekçesi nedir? Başka kurumlarda çalışan işçilere kadro verilirken şeker kolunda çalışan işçilere kadro verilmemesi hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmakta mıdır? Taşeron olarak yıllardır memur gibi çalıştırılan söz konusu personelin 2021 yılında sözleşmelerinin yenilenmeyeceği söylentileri doğru mudur?

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş  Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'e  iş birliği ve destek sözü verdi
Bucak

Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'e iş birliği ve destek sözü verdi

Hülya Gümüş'ten Mansur Yavaş'a ziyaret! Çalışmalar ve projeleri anlattı Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve diğer yetkililerle birlikte Mansur Yavaş'ı ziyaret etti, iş birliği ve destek sözü aldı.

Burdur Haber - CHP Burdur Belediye Meclis Üye Listesi ve Kontenjan Listesi Belli Oldu
Burdur

Burdur Haber - CHP Burdur Belediye Meclis Üye Listesi ve Kontenjan Listesi Belli Oldu

CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç, liste ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu listede Burdur'un her kesiminden temsilciler yer alıyor." dedi. CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz ise, "Bu listeyle Burdur'da değişimin ve umudun sesi olacağız." dedi.

Burdur Yeşilova CHP İlçe Başkanı  Şükrü Alpuğuz İstifa Etti .  Belediye Başkan aday Adayıyım dedi
Yeşilova

Burdur Yeşilova CHP İlçe Başkanı Şükrü Alpuğuz İstifa Etti . Belediye Başkan aday Adayıyım dedi

Burdur Yeşilova Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şükrü Alpuğuz, Yeşilova Belediye Başkanlığına aday olabilmek için ilçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

Burdur en güzeli ama en geri kalmışlardan biri
Burdur

Burdur en güzeli ama en geri kalmışlardan biri

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Burdur'un yatırım çekemediğini belirterek, 'Burdur, Batı Akdeniz'in belki de en güzel en şehirlerinden bir tanesi ama ne yazık ki en geri kalmış illerden de biri' dedi.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut'tan Özgür Özel'e tebrik
Burdur

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut'tan Özgür Özel'e tebrik

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP'de yeni genel başkanın Özgür Özel olmasının ardından sosyal medya hesaplarında açıklamada bulundu.

Başkan Ercengiz, 'Burdur için birlikte çalışacağız'
Burdur

Başkan Ercengiz, 'Burdur için birlikte çalışacağız'

Burdur CHP'de, yaklaşan seçim öncesinde durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda, göreve yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerine başarı dilekleri iletildi.