Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı.
BTB Başkanı Gündüzalp, hazırlanan bölge raporunu TOBB’a sunarak, bölgenin tarım ve hayvancılık gelişimine engel olan sorunlarına çözüm aradı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Genel Sekreter Naile Küçükkepeci Ergün’ün yanı sıra Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Şuranın kısa bir değerlendirmesini yapan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “İki yıl aradan sonra yapılan Ekonomi Şurasında, iş dünyamızın temsilcileri, sorun ve çözüm önerilerimizi, birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu. Bizde; Burdur Ticaret Borsası olarak, tarım ve hayvancılıkta yaşanan temel sorunları, bu şurada Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımıza aktarma imkanı bulduk” dedi.
Şuraya, 81 il ve 160 ilçeden, Oda ve Borsa Başkanlarının katıldığını aktaran Gündüzalp, “TOBB’un öncülüğünde yapılan Ekonomik Şura sayesinde, illerimizin ve ilçelerimizin başlıca sorunları tespit edilerek, öneri hazırlanıyor. Böylelikle, ülkemizde ve yerelde hangi ekonomik sıkıntılar yaşanıyorsa, bunlar tespit edilip, ilgili bakanlıklarla paylaşılıyor. Şura’dan sonra ise tespit edilen sorunlar, hem Cumhurbaşkanımıza, hem de ilgili kamu kurumlarına da iletiliyor” şeklinde konuştu.
Burdur Ticaret Borsası olarak gündeme getirilen sorunları özetleyen Gündüzalp, “Bizlere gelen sorunların başında, girdi maliyetlerine taban ve tavan fiyatı belirlenmesini, üreticimizin süt parasını zamanında alması için elden değil, bankadan ödeme yapılarak kontrol altına alınmasını, yem hammaddelerinin üretimini arttırmak için yem bitkileri üretimi ve meraların etkin kullanımına teşvik, Anason, Rezene ve Susam gibi bitkilerimize, Bakanlığımız tarafından özel teşvik verilmesini istedik” dedi.
Diğer bir sorunun ise hayvancılık işletmelerinin elektrik aboneliğinin, ticarethane olarak geçtiğini, yapılacak düzenleme ile bu tür işletmelerin sanayi veya tarımsal abone olarak kabul edilip, fiyat indirimi uygulanmasını da şura’da dile getirdiklerini aktaran Gündüzalp, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Üreticilerimizin bize ilettiği, bizim tespit ettiğimiz sorunları, gerek milletvekillerimize gerekse düzenlenen bu tür toplantılarla dile getiriyoruz. Tek bir amacımız var, tarım ve hayvancılığın önünü açmak, üretimi kesintiye uğratmadan devam ettirmek. Bunları yapabilmek içinse, tespit ettiğimiz sorunların biran evvel çözüme kavuşmasıdır.”